Augusztus utolsó napján megnyitottuk az új tanévet

Bármilyen tehetséged van, használd azt! Az erdő is nagyon csendes lenne, ha csak azok a madarak énekelnének benne, akik a legjobban tudnak énekelni – hangsúlyozta a diákoknak Kőmives Judit intézményvezető beszédében, kifejezve iskolánk törekvését a tanulók képességeinek minél teljesebb kibontakozására. Az ünnepély augusztus 31-én a főépületünk Horváth István emlékparkjában felsorakozott osztályok és a szép számmal megjelent szülők, rokonok előtt a Himnusz eléneklése után az első osztályosok műsorával kezdődött.

A legkisebbek mindössze két nap alatt tanulták meg szövegeiket az iskolanyitogató foglakozásokon a két osztályfőnök, Héninger Ildikó és Németh Adrienn vezetésével, a szülők otthoni segítségével.

Kőmives Judit köszöntötte a megjelenteket, vendégeket, szülőket, nagyszülőket, iskolánk pedagógusait és diákjait. Külön üdvözölte az első osztályosokat, azt kívánva nekik, hogy érezzék jól magukat az iskolában, fogadják meg a tanító nénik tanácsait. Jó újra találkozni – mondta -, hiszen az év nagyobb részét együtt töltjük jóban-rosszban. Egy csapat vagyunk!
A 8. évfolyamosoknak külön szeretnék jó tanulást, kitartást, sok sikert kívánni a továbbtanulásra való felkészülésben. Felidézte a vakáció hónapjai alatt szervezett táborokat, a tankönyvek megérkezését, a javító vizsgákat. Ismertette a most induló tanév személyi feltételeit, felsorolta az osztályfőnököket és szaktanárokat, köszöntötte az új pedagógusokat.

Szólt az új tanév kihívásairól, az előttünk álló feladatokról is: célunk a tavalyi tanévben elért kimagasló sikereink megtartása a központi írásbeli felvételiken, tanulmányi és sportversenyeken, továbbá angol nyelvvizsga-és ECDL-vizsgák tekintetében. Továbbra is kiemelt feladatunk a Regisztrált tehetségpont továbbfejlesztése, az Örökös Boldog Iskola cím megvédése, Egészségfejlesztő modelliskolaként sok mozgás, egészséges életmód biztosítása, az Ökoiskola címnek való megfelelés a szinte heti rendszerességgel szervezett programjainkkal. Beszélt az első tanítási napok tudnivalóiról, menetrendjéről, a szükséges igazolások és a bizonyítványok behozásáról. Végül biztosította a szülőket arról, hogy jelenléti oktatásra készülünk a 2022-23-as tanévben. Az Önök nyugodtsága, türelme és támogatása nélkülözhetetlen számunkra gyermekeik eredményes és sikeres nevelése-oktatása érdekében – hangsúlyozta végezetül, megnyitva a tanévet. Az ünnepély a Szózat hangjaival ért véget.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?