Megkezdődtek iskolánkban a kimeneti mérések

Ettől a tanévtől kezdve megváltozott a kompetenciamérések országos rendszere. A korábbi gyakorlattól eltérően a tanulóknak nem egy, hanem kettő mérésen kell kötelezően részt venniük: ősszel bemeneti, tavasszal pedig kimeneti mérést kell írniuk 4-től 8. osztályig. A mérések a középiskolákban is folytatódnak, figyelemmel az általános iskolai eredményekre.

A digitális, számítógépeken történő vizsga szövegértésből, matematikából, idegen nyelvből (iskolánkban angolból) és természettudományból méri fel a tanulók pillanatnyi tudását. Az Oktatási Hivatal a 22/2022. (VII. 29.) BM rendelet alapján kötelezi az iskolákat a mérések lebonyolítására. A cél ezzel annak a megállapítása, hogy a tanuló tudása, képessége a tanév alatt az adott tématerületekből mennyit fejlődött.

Intézményünkben március 27-én kezdődtek és május 26-ig tartanak évfolyamonként a mérések. A szülők részére is van egy kérdőív, amelyet a mérések megelőző időszakában kell kitölteni. A korábbi mérések tanulói eredményeit pedig itt lehet megtalálni.

Vélemény, hozzászólás?