Iskolánk intézkedései a koronavírus terjedésének helyi megelőzésére

A március 11-én kihirdetett kormányrendelet nyomán intézményünk is megtette a szükséges óvintézkedéseket.

  1. A tanítás zavartalanul, a tanterveknek és tanmeneteknek megfelelően zajlik, az iskola szokásos életében semmilyen változás nem történik. A tanórák, napközis és egyéb foglalkozások, felkészítők, szakkörök az eddigi rend szerint folynak. A meghozott intézkedések elővigyázatosságból, a tanulók egészségének megőrzése érdekében történnek.
  2. Mindkét épületünkben, az alsó és felső tagozaton egyaránt gondoskodunk a fokozott és rendszeres takarításról, fertőtlenítésről. Intézményünk összes mosdójában, kézmosó helyén rendelkezésre áll megfelelő mennyiségű folyékony szappan, kéztörlő.
  1. Az óraközi szünetekben gondoskodunk az osztálytermek alapos szellőztetéséről, a helyiségek tisztán tartásáról, az ajtókilincsek rendszeres, óránkénti fertőtlenítéséről, a folyosók fertőtlenítő szerekkel történő felmosásáról.
  1. A tanulókat 1-8. osztályig tájékoztattuk a kívánatos higiéniai szabályokról, azok betartásáról. Valamennyien megnéztek egy ismeretterjesztő kisfilmet a koronavírus elkerülése érdekében javasolt viselkedésről, valamint a helyes kézmosás módjáról. Az osztályfőnökök, szaktanárok, tanítók folyamatosan és fokozottan figyelnek ezek betartására.
  1. Iskolánkban valamennyi tervezett rendezvényt, versenyt, színház- és múzeumlátogatást, kirándulást, erdei iskolát, tábort felfüggesztettünk, elhalasztottunk vagy lemondtunk. Ez vonatkozik a Horváth István Napok idei programsorozatára is. Ez az intézkedés erre a tanévre vagy visszavonásig érvényes.
  2. A március 15-i rendezvényünket pénteken nem a közösségi házban együtt, hanem iskolánk termeiben, osztályonként tartjuk meg. Az iskolarádióban elhangzó intézményvezetői megemlékezés után a tanulók videófelvételről tekintik meg a 7. évfolyam műsorát.
  3. Felhívjuk a szülők és tanulók figyelmét az iskolán kívüli viselkedés, közlekedés, családi programok körültekintő kezelésére, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet szigorú betartására. Javasoljuk az országon belüli utazások, családi, baráti összejövetelek néhány hétig történő elhalasztását is. Ha a gyermek láthatóan nem érzi jól magát, köhög, lázas, legyengült, ne engedjék iskolába, maradjon otthon, és forduljanak a házi orvosukhoz.

Kérjük, kísérjék figyelemmel az e-napló bejegyzéseit, honlapunkat és Facebook oldalunkat, ahol folyamatos tájékoztatást adunk iskolánkról.