A tanév végéig marad a digitális oktatás

Május 20-án megszülettek a döntések a tanév hátralévő részéről. Az iskolákban marad a digitális oktatás a tanév végéig, és a tanév nem lesz hosszabb – jelentette be Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár Magyarország kormányának Facebook-oldalán.

Az államtitkár elmondta: a tanév hossza nem változik, a digitális munkarend június 15-ig érvényben marad. Június másodikától engedélyezett lesz a kiscsoportokban való oktatási célú találkozás, elsősorban a lemaradók felzárkóztatására, egyéni felkészítésre, konzultációra. Engedélyezett a pedagógiai szakszolgálatok működése is. Az iskoláknak június 2-tól 26-ig – amennyiben a szülő igényli – gyermekfelügyeletet kell biztosítani. A felügyelethez kapcsolódva június 26-ig étkezést is biztosítanak az iskolák. A kormány kéri, hogy az intézmények ne szervezzenek szokásos, nagyobb tömeget vonzó ballagást, tanévzáró ünnepséget. Azt oldják meg a hagyományoktól eltérő, a tömeges részvételt mellőző módon vagy kisebb csoportokban. Az utóbbi szerint kerüljön sor a bizonyítványok kiosztására is. A nyári táborok szervezésének rendjéről még tart az egyeztetés, arról később adnak tájékoztatást.

Iskolánk a döntések alapján alakítja ki a tanév végi működési rendjét. Erről hamarosan részletes tájékoztatást készítünk.