Nincs fertőzött beteg iskolánkban

Rémhírek helyett hiteles tájékoztatás

Tévesek azok az információk, amelyek CoViD-19-cel (Corona Virus Desease, azaz korona vírus okozta betegséggel) fertőzött tanulók szűréséről szólnak iskolánkban. Ahogyan erről már korábban tájékoztatást adtunk, intézményi eljárásrendünket megismerték, betartják tanulóink és szüleik egyaránt, amiért köszönet illet mindenkit. Szeptember elseje óta nem merült fel koronavírus-gyanús eset intézményünkben, a tanítás-tanulás rendben zajlik alsó és felső tagozatban egyaránt.

Amennyiben felmerül a fertőzés gyanúja egy gyermekkel kapcsolatban, azt csak és kizárólag a szülő, gondviselő jelezheti a háziorvosának, viszont ezzel együtt kötelessége az iskolát is tájékoztatni erről, amit jelzünk a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központnak. A tesztelést a háziorvos javasolhatja, erről értesíti az Országos Mentőszolgálatot. Ők személyesen veszik fel a kapcsolatot az érintettel, és hívják be tesztelésre. Ha két pozitív eredmény lesz, kontaktkutatást rendelnek el, melynek következményeként a beteggel közvetlenül érintkezett személyek szintén tesztelésen vesznek részt.

Mindezek alapján a megyei kormányhivatal népegészségügyi osztálya és a Veszprémi Tankerületi Központ javasolhatja egy-egy osztály tanításának online munkarendre való átállását. Ezt az Emberi Erőforrások Minisztériumának Köznevelésért Felelős Államtitkársága rendelheti el.

Kérjük a kedves szülőket és az iskolánk mindennapjai iránt érdeklődőket, hogy csak hiteles tájékoztatást fogadjanak el és adjanak tovább, melyet megtalálnak a folyamatosan frissülő honlapunkon és Facebook oldalunkon.