Sikeres volt a tűzriadó próba

Intézményünk mindkét épületében megtartottuk a jogszabályokban előírt éves tűzriadó próbát szeptember 25-én.

Az iskola egészét érintő kiürítés során a Berhidai úti épületet 1 perc 29 másodperc alatt hagyta el 166 gyermek és 22 felnőtt, míg a Hősök terei épületből 1 perc 27 másodperc alatt távozott 89 gyermek és 12 felnőtt.

A próbát Keller Róbert tűzoltó százados, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettese, Árki Tibor, iskolánk tűz-és balesetvédelmi szakembere, valamint Kőmives Judit intézményvezető értékelte. Megállapították, hogy a próba fegyelmezetten, az előírásoknak mindenben megfelelve, a szükséges szintidőn belül zajlott le.

A tűzriadó próba jelentősége különösen nagy Pétfürdőn, hiszen az itt működő veszélyes besorolású üzemek miatt fel kell készülni a bármikor bekövetkező esetleges vészhelyzetre. Legutóbb 2017. június 16-án történt olyan baleset, ami miatt az elsajátított tűzriadó gyakorlatát éles helyzetben kellett végrehajtani. Az éves próba kapcsán nem árt beszélgetni erről a szülőknek is gyermekeikkel.

Pedagógusaink jól emlékeznek arra a vegyianyag-robbanásra, amikor aznap délelőtt több km hosszúságú füstoszlop nyúlt végig Várpalota és a Bakony fölött a robbanás nyomán keletkezett tűztől. A lángok több 10 méter magasra csaptak fel, és a gyerekeket védeni kellett egy esetleges levegőmérgezéstől. Az intézmény vezetője akkor az elzárkózás végrehajtása mellett döntött, mint később kiderült, helyesen. A veszély elmúltával engedték csak haza a gyermekeket.

Tűz és robbanás Pétfürdő 2017. 06. 06.

További fotók, képgaléria