Rendkívüli intézkedés iskolánkban

November 18-tól kötelező a maszk viselése a tanórákon is a Berhidai úti épületünkben

Mindeddig sikeresen védekeztünk intézményünkben a koronavírus-járvány egyre riasztóbb terjedésével szemben. Az elmúlt napok megbetegedéseinek növekedése azonban szükségessé teszi a helyzetünk újragondolását, annak érdekében, hogy fenn tudjuk tartani iskolánk működőképességet. Sajnos Veszprém megyében radikálisan emelkedik a megbetegedések száma, péntektől keddig öt nap alatt mintegy 1000 fővel nőtt az igazolt fertőzés.

Fertőzöttek megyénként 2020.11.17.

Az előző hétig az iskolánkba járó gyermekek körében mindössze 1 tanuló esett át igazoltan a fertőzésen, 4-en pedig kontaktszemélynek minősültek a családjukban igazolódott eset vagy annak gyanúja miatt. Jelenleg azonban már 7 tanuló minősül kontakt személynek, és néhányan a teszt eredményére várnak. Mindezek alapján az iskola vezetése és tantestülete arra az álláspontra jutott, hogy november 18-tól, szerdától kötelezővé teszi a Berhidai úti épületünkben a maszk használatát a tanórákon is. A Hősök terén 1-től 3. osztályig ettől az időponttól szintén ajánlott a maszk tanórai viselése, de – tekintettel az életkori sajátosságokra – nem kötelező.

Lépésünket indokolja, hogy a szakemberek egységes álláspontja szerint ez a legeredményesebb védekezés a vírusfertőzés elkerülésére. Bízunk benne, hogy indokaink alapján a tanulók és szüleik megértik a helyzet komolyságát, az intézkedés fontosságát, és közös érdekünkre tekintettel betartják az új szabályt. Kérjük továbbá, hogy ha a családban felmerül a koronavírus-fertőzés gyanúja, haladéktalanul forduljanak orvoshoz, illetve ne engedjék iskolába gyermeküket addig, amíg az egy háztartásban élők minden tagja nem bizonyul a koronavírus szempontjából egészségesnek.