Rajzpályázatunk eredménye: különleges kiállítás nyílt

Nagy érdeklődés kísérte február 18-án délután a Tutanhamon rejtélye és kincsei címmel meghirdetett rajzpályázatunk kiállítás-megnyitóját a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban. Elfogadta meghívásunkat Szauer István, a Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója és Horváth Éva, Pétfürdő polgármestere is. A megnyitó előtt és után egyiptomi jelmezt öltött diákjaink déligyümölcsökből összeállított tálakat kínáltak a közönségnek, és élőképpel idézték fel a híres fáraót, valamint korát.

A meghívott vendégeket, a pályázókat és kísérő pedagógusaikat Barták Péter intézményvezető-helyettes köszöntötte, majd felkérte Szauer Istvánt a kiállítás megnyitására. A Veszprémi Tankerületi Központ igazgatója – aki szakmai igazgató-helyettesével, Hontai-Cziráki Mariannával vett részt a megnyitón – elismerését fejezte ki a Horváth István Általános Iskolának a kezdeményezésért, a témakör projekt-szemléletű feldolgozásáért, amely sokoldalú megközelítést és élményszerű tanulást tesz lehetővé. Külön kiemelte a pályamunkákban megnyilvánuló kreativitást, művészi szemléletet, többféle technika használatát.

A díjátadás előtt Kőmives Judit intézményvezető köszönte meg a projektvezetőnek és szervezőnek, Bizony Istvánné Balogh Klára tanárnőnek, valamint a zsűri két tagjának: Győrffy Zsuzsának, iskolánk egykori tanárának, festőművésznek és Ácsné Kerekes Gabriellának, jelenleg gyeden lévő rajztanárunknak a munkáját. A díjátadáson minden pályázó egyedi ajándékot, egy saját alkotásával díszített hűtőmágnest kapott.

A díjakat Szauer István és Kőmives Judit adták át a a várpalotai Bán Aladár Általános Iskola, a Balatonkenesei Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a várpalotai Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, valamint a házigazda pétfürdői Horváth István Általános Iskola diákjainak. A kiállítás egész héten, a hagyományos péti télűző pogácsafesztivál ideje alatt is megtekinthető.

További fotók, képgaléria