Munkavégzés otthon és az iskolában, zárt ajtók mögött

A koronavírus terjedése következtében a kormány március 16-tól az iskolák épületeinek bezárásáról, a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.  Az elmúlt napokban intézményünk ehhez igazodva szervezte meg a munkát.

Iskolánk mindkét épületében szokatlan az üresség, még a megszokott csengőhang sem szólal meg az órák, szünetek elejét, végét jelezve. A tanulók itt maradt holmijainak elvitelét megszerveztük, ez hétfőn és kedden rendben lezajlott. A szülők rendkívül fegyelmezetten, az előírt szabályokat betartva jöttek és vitték el a személyenként összekészített csomagokat, köszönet érte.

Hétfőn délelőtt pedagógusi felkészülés zajlott a digitális oktatás előkészítésére, az új típusú munkánk megszervezésére. A tanári kar áttekintette azokat a lehetőségeket, amelyekkel tartalmassá, hatékonnyá lehet tenni a digitális oktatást.

Azóta a tanítók, tanárok otthonról felvették a kapcsolatot a diákokkal, a Kréta rendszeren és a honlapunkon keresztül folyamatosan küldik a leckéket, házi feladatokat. A tanulók többsége már szintén elkezdte az otthoni munkavégzést, és nekiállt az önálló tanulásnak.

Az épületeinkben egész héten fertőtlenítő nagytakarítás zajlik. A folyosókat, lépcsőket, korlátokat, osztályokat, ablakokat, a tornatermet, tornaszobát és az ebédlőket mindkét épületünkben alaposan kitakarítják, fertőtlenítik, hogy tisztán várják majd a későbbiekben újrakezdődő iskolai rendszerű tanítást.