Rendhagyó a Föld órája

A világ legnagyobb önkéntes akciója, a Föld Órája március 28-án idén is arra ösztönzi a magánszemélyeket, településeket, vállalatokat és szervezeteket, hogy fejezzék ki elkötelezettségüket bolygónk iránt. Hiszen mi, emberek sem lehetünk egészségesek, ha a minket körülvevő ökoszisztéma beteg – közölte a WWF Magyarország. A közlemény szerint a koronavírus-járvány kellős közepén a Föld Órája a szolidaritás pillanatát is jelzi a bolygó számára: a közösségek világszerte összefognak és eseményeiket digitálisan szervezik meg. Az idei Föld Óráját a WWF is az online térbe helyezi át.

A Föld Órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlat-változásra és annak negatív hatásaira irányítsa bolygónk lakosságának figyelmét, tavaly pedig már több mint 180 ország vett részt a kezdeményezésben. Arra buzdít mindenkit a WWF Magyarország, hogy vállalását nyilvános posztként ossza meg a Facebook, Instagram, TikTok vagy LinkedIn oldalán a #földórája2020, #earthhour2020 és #másképpfogom hashtagekkel. A vállalás lehet egy egyszerű, szöveges poszt, de lehet kreatív is: szavalhatsz verset, vehetsz fel egy videót vagy megoszthatod színes sztoriként is a közösségi oldaladon, hogy te hogyan veszed ki a részed abból, hogy megóvjuk a természetet – és vele együtt saját magunkat is. Iskolánk 5.a osztályának néhány tanulója, otthonról, online térben csatlakozott a felhíváshoz.

Résztvevők: Nagy Csaba, Bécs László, Török Alexa, Tóth Konrád, Pelz Milán és anyukája, Horváth Szabina, Börczi Barnabás, Balogh Ádám és kistestvére, Oroszi Gabriella, Gombos Gabriella, Bizonyné Balogh Klára osztályfőnök vezetésével. Fotóikból Barták Péter készített videó felvételt.