Zsiráf Diákmagazin

Ha tavasz, akkor divat: a Zsiráf Magazin legfrissebb számában a legújabb trendekről olvashatunk. Az online magazin szerint a bársony megy, jön a lakk és a farmer. Megismerhetjük a legnépszerűbb budapesti randihelyeket, és bepillanthatunk a reneszánsz Itália könnyedebb életébe is. Az angolul tanulóknak ajánljuk: külön cikk foglalkozik a Star Wars univerzum legfontosabb angol kifejezéseivel. Aktuális moziajánló, filmelemzés és friss zenei csemegék színesítik a kiadványt, a magazin végén pedig még néhány sport csemegét is találunk.

Zsiráf diákmagazin 2018. 3. szám

Azt mindenki tudja, hogy 1848-ban Petőfiék törzshelye a Pilvax Kávéház volt. De vajon mit ettek, ittak itt egykor a márciusi ifjak? Lehet, hogy akkor is létezett már a ketchup valamilyen formája. Tudjuk-e, milyen nyelvből származik eredetileg ez a szó? Sok más társával együtt nem biztos, hogy onnan, ahonnan gondolnánk. Léteznek olyan könyvek, amelyeket kezünkbe véve akár halált is okozhatnak? Mi történt egy hónap alatt a sport világában? Mit rejteget a vörös bolygó, miből áll a Mars kvíz? Sok más mellett ezekre a kérdésekre is megtaláljuk a választ a Zsiráf Magazin februári számában.

A diákmagazinban bemutatkozik iskolánk is. A pétfürdői Horváth István Általános Iskola eredményei önmagukért beszélnek. Az egykori névadó igazgató szemével járjuk végig az intézményt. Megtudhatjuk, kik végezték itt alapfokú tanulmányaikat a Magyar Tudományos Akadémia főtitkár-helyettesétől a nemzeti balett művészeti vezetőjén át Ecküig, a Hősök zenekar frontemberéig. Megismerhetjük azt is, hogyan gondolkodnak a mai fiatalok magukról és a világról.

Zsiráf diákmagazin 2018. 2. szám

A magazin idei első száma hosszabb cikkben foglalkozik a küszöbön álló felsőoktatási felvételivel, a januárban lezajlott Felvételizők Hétvégéje online konferenciáján keresztül. Bár az online workshop véget ért, a konferencia előadásai megtekinthetők akár az újságban, akár a www.felvetelizz.hu weboldalon. Az előadások terjedelme változó, a fél órástól a tíz peres videókig teljes képet kaphatnak a végzős diákok a felvételi eljárásokról, az egyetem finanszírozásáról, sőt olyan témákról is, mint a felvételi pszichológiai vonatkozásai.

A tudományos blokk foglalkozik azzal, hogy a sci-fi írók milyen víziókat festettek fel a fantasztikus irodalom vásznára a mesterséges intelligenciáról. A kultúra rovat a középkori nők helyzetét vizsgálja meg, valamint bemutatja Hedy Lamarr hihetetlenül izgalmas életútját. Ezen kívül gyorstalpalót adnak az idei év blockbuster koncertjeiről is, valamint sportcsemege, receptek, és még rengeteg izgalmas téma vár a diákokra a 2018-as év első Zsiráf Magazinjában.

Zsiráf diákmagazin 2018. 1. szám