Megrendítő találkozás a forradalommal – Iskolai megemlékezés október 23-ról

Rendhagyó, ugyanakkor történelmi és felemelő műsorral emlékezett meg iskolánk az 1956. október 23-i forradalomról az ünnep előtti napon. A 8. évfolyamosok műsora korabeli híradásokból, napló-részletekből, emlékező versekből, dalokból idézte fel a történéseket. Egy család: apa, anya és egy focirajongó fiú napjain keresztül mutatta be az akkori eseményeket.

A műsor előtt Kőmives Judit intézményvezető emlékezett meg a forradalom jelentőségéről az iskola 3-8. osztályosai előtt a Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében.

A nyolcadikosok műsorát a két osztályfőnök, Ácsné Sebestyén Éva és Járási Adrienn tanította be Kucsera Károlyné Kovács Szilvia intézményvezető-helyettes segítségével. A tanulók mély átéléssel mutatták be a forradalmi napok történetét.

A fiú mindig, mindenáron focizni akar, példaképei az aranycsapat tagjai, akik soha, semmilyen körülmények között nem adnák fel a mérkőzéseket. Szülei azonban nem akarják elengedni otthonról a forradalmi körülmények, lövöldözések, a megjelenő tankok miatt. A fiú apját kéri, hogy beszéljen Istennel a magyar válogatott megsegítése érdekében. Ő ezt meg is teszi, és a végén kegyelmébe ajánlja az egész országot.

A műsor nagy sikert aratott a tanulók körében, akik hosszasan tapsoltak a zárójelenet után.

Iskolánk a település október 23-i ünnepségén is előadja az összeállítást 16 órától a Közösségi Ház és könyvtárban.

További fotók, képgaléria