Bemutatkozik iskolánk a Zsiráf diákmagazinban

Megjelent az országos terjesztésű Zsiráf Magazin idei második száma. Az online elérhető diákújságban ezúttal 6 oldalas összeállítás szerepel iskolánkról.

Azt mindenki tudja, hogy 1848-ban Petőfiék törzshelye a Pilvax Kávéház volt. De vajon mit ettek, ittak itt egykor a márciusi ifjak? Lehet, hogy akkor is létezett már a ketchup valamilyen formája. Tudjuk-e, milyen nyelvből származik eredetileg ez a szó? Sok más társával együtt nem biztos, hogy onnan, ahonnan gondolnánk. Léteznek olyan könyvek, amelyeket kezünkbe véve akár halált is okozhatnak? Mi történt egy hónap alatt a sport világában? Mit rejteget a vörös bolygó, miből áll a Mars kvíz? Sok más mellett ezekre a kérdésekre is megtaláljuk a választ a Zsiráf Magazin februári számában.

A diákmagazinban bemutatkozik iskolánk is. A pétfürdői Horváth István Általános Iskola eredményei önmagukért beszélnek. Az egykori névadó igazgató szemével járjuk végig az intézményt. Megtudhatjuk, kik végezték itt alapfokú tanulmányaikat a Magyar Tudományos Akadémia főtitkár-helyettesétől a nemzeti balett művészeti vezetőjén át Ecküig, a Hősök zenekar frontemberéig. Megismerhetjük azt is, hogyan gondolkodnak a mai fiatalok magukról és a világról.

Zsiráf diákmagazin 2018. 2. szám