Sikeresek voltunk az országos angol tanulmányi versenyen

A London Bridge háromfordulós angol tanulmányi versenyre sok éve nevezzük be iskolánk diákjait a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért támogatásával.

A TITOK Oktatásszervező BT által meghirdetett felmenő rendszerű verseny 2. fordulóján 278 iskola diákja méretette meg magát. Összesen 819 hetedik osztályos tanuló vett részt ezen, köztük iskolánk tanulói is: Nagy Zs. Ádám 7.a és Kujber Vivien 7.b osztályos tanulók.

Legnagyobb örömünkre mindketten bejutottak a 3. fordulóba, mely egyben az országos döntőt jelentette. Ennek megrendezésére április 15-én Budapesten, a Műszaki Egyetem központi épületében került sor. 90 iskola 143 diákja közül Kujber Vivien 8. helyezést ért el, Nagy Zs. Ádám 9. lett.

Ney Dávid Kórushangverseny

Április 25-én vett részt iskolánk énekkara az 57. Ney Dávid Kórushangversenyen Várpalotán, a Jó Szerencsét Művelődési Központban. A helyi születésű operaénekes tiszteletére rendezett eseményen ezúttal 10 kórus mutatkozott be.

A megemlékezést és koszorúzást ezúttal iskolánk szervezte az 1842-ben Várpalotán született, szabólegényből bass-baritonná lett operaénekesre emlékezve, Cseresznyés Zsuzsanna tanárnő vezetésével. A műsorban Varga Dániel, Báthory Csilla, Ódor Kamilla és Sós Henrietta szerepelt.

Az énekkarok 5-5 perces produkciói után közös énekléssel zárult a kórushangverseny.

A Hírcentrum Várpalota felvétele

Atlétika diákolimpia területi döntője

Április 24-én Várpalotán rendezték meg a diákolimpia atlétikai területi döntőjét.

A III. korcsoport csapatversenyén a lányok a 2., a fiúk a 3. helyen végeztek. Egyéni összetettben Polgár Petra bronz érmes lett.

Másnap került sor a IV. korcsoport döntőjére, ahol iskolánk lány csapata a 2. helyet szerezte meg. Felkészítő tanáruk mindkét korcsoportban Bizony Istvánné testnevelő tanár volt.

Arany minősítést kapott kisegyüttesünk

“Tiszán innen, Dunán túl” címmel általános- és középiskolás diákok számára országos népdaléneklési minősítő versenyt indított az Oktatási Hivatal.

A Veszprém megyei döntőt, melyet az OH Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központja szervezett, április 10-én tartották a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban. Iskolánk az I. korcsoport kisegyüttes kategóriájában nevezett, Cseresznyés Zsuzsanna tanárnő vezetésével. Tagjai voltak: Báthory Csilla (6.b), Ódor Kamilla (5.b) és Sós Henrietta (5.b) osztályos tanulók.

A népes mezőnyt neves szakemberekből álló zsűri hallgatta meg és értékelte. Iskolánk kisegyüttese arany minősítést kapott, és további szereplésre készülhet.

Fantasztikus győzelem: első hely a megyei kosárlabda döntőn!

Iskolánk U 14-es kosárlabda csapata Bizony Istvánné testnevelő tanár vezetésével április 4-én Várpalotán első helyezést ért el a diákolimpia megyei döntőjén. A fantasztikus sikert 5 csapat közül érdemelte ki iskolánk együttese.

Már a területi döntő is ígéretes volt, hiszen március 26-án az első mérkőzést a Várkerti iskola csapata ellen 49:9-re hoztuk, majd a másodikon is 49:20-ra győztünk, ezzel továbbjutottunk a megyei döntőbe. Itt a Pápát 66:33-ra, majd Ajkát 73:53-ra vertük. Következett a döntő, ahol Tapolcát kaptuk ellenfélként. A 2. negyed végén pár ponttal az ellenfél vezetett, de nyugodt, magabiztos játékkal átvettük a vezetést, és 87:69-re megnyertük a mérkőzést!

Ezzel megyebajnok lett iskolánk csapata, és továbbjutottunk az országos elődöntőre, amely előreláthatólag május elején lesz.

A csapat tagjai, és a megyei három mérkőzésen szerzett pontjaik:
Bóka Péter (35;26;58), Bihari Márk (17;3;8), Vancsek Arnold (8;6;4), Nagy-Zs. Ádám (4;28;8), Keskeny Armand (2;10;4), Balogh Máté (2), Schillinger Norbert (2), Schmidt Mark, Nyirő Teofil, Szűcs Patrik, Czene Ádám, Bóta Kevin, Fehér-B. Barna.

Ki kell emelni Bóka Pétert és Nagy Zs. Ádámot, akik fantasztikus játékukkal és irányításukkal a csapat lelkei voltak. Büszke vagyok a csapatra – mondta Bizony Istvánné Babu néni, aki szerint kitartással és kemény munkával a továbbiakban bármire képesek leszünk.

További fotók, képgaléria