Ötletes alkotások

Elkészültek az 5.b osztályos tanulók erdei iskolában készített alkotásai. Április végén a gyerekek Gaálné Kapás Krisztina monoszlói keramikus vezetésével kézműves foglalkozáson agyagozhattak, illetve megismerkedtek a fazekas mesterség alapjaival: korongozás módszerével tálakat, vázákat készítettek.

Az ötletes alkotások kellőképpen kiszáradtak, illetve kemencében kisültek, és el lehetett hozni azokat az iskolába.

A tanulók nagy örömmel fedezték fel és vették magukhoz saját termékeiket.

Versmondás az édesanyákról

Az élet és anyaság tisztelete címmel Anyák napi kistérségi szavalóversenyt rendezett a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület a Thury-várban május 14-én. A vetélkedőre 6 iskola közel 30 tanulója nevezett, köztük Ódor Kamilla, iskolánk 6.b osztályos diákja is.

Ódor Kamilla Nadányi Zoltán: Anyu című versét szavalta

A zsűri elnöke Pintér Tibor, a Nemzeti Lovasszínház igazgatója volt. Az értékelésnél kiderült, hogy kiváló szavalatával Ódor Kamilla nyerte meg a versenyt.

A Várpalotai Hírcentrum videója

Harmadik hely csapatban a megyei atlétikai diákolimpián

Megyei atlétika diákolimpia 2. korcsoportjában május 8-án iskolánk csapata nyolc induló közül a 3.helyen végzett, csupán 2 ponttal lemaradva a 2. helyezettől. Egyéni összetettben Bognár Zsolt 4.b osztályos tanulónk szintén a 3. helyet szerezte meg 48 gyerek között.

A csapat tagjai: Bognár Zsolt, Kasza Barna, Kalocsa Kristóf, Patocskai Noel, Patocskai Áron, Viniczai Csongor, akik Járási Adrienn és Bizony Istvánné Balogh Klára tanítványai. A megyei egyéni versenyen 3-4 korcsoportban három tanulónk vett részt.

Helyezést ugyan nem értek el, de az élmezőnyben végeztek. Goda Doroti és Kováts Bende távolugrásban, Nagy Dávid pedig 1500 m-en szerepelt eredményesen.

További fotók, képgaléria

Területi labdarúgó diákolimpia: ezüst érem

Az idei labdarúgó tornára 7 csapat adta le nevezését előzetesen, azonban csak Hajmáskér és Pétfürdő csapata jelent meg április 7-én Várpalotán, a műfüves pályán (Bizony Istvánné Balogh Klára ás Járási Adrienn tanítványai).

Nagy küzdelem után, 5:5 döntetlenre végződött a mérkőzés. Büntető rúgások következtek, mely 3:3 után szinten döntetlen volt. Következett a hirtelen halál, melyben a végén alul maradtunk!

Nagyon jó, izgalmas mérkőzés volt, sajnos nem mi jutottunk tovább a megyei fordulóra, de csak egy hajszál választott el ettől bennünket. Köszönjük a segítséget az U 16 edzőjének, Pozsgai Lászlónak!

Elbúcsúztunk nyugdíjba vonuló munkatársunktól

Ismét búcsút kellett vennünk egy évek óta iskolánkban dolgozó munkatársunktól: Kovács Jenőné Valika elérte a nyugdíjba vonulás korhatárát, és utolsó munkanapját töltötte gazdasági ügyintézőként intézményünkben május 6-án.

Lelkiismeretes tevékenységét Kőmives Judit intézményvezető köszönte meg, kiemelve, hogy Valika szakértelmére, áldozatos munkájára mindig számíthattunk, akár autóbusz-rendelésről, akár statisztika elkészítéséről volt szó.

A kollégáktól kapott búcsúajándék átadása után sorra elköszönt mindenki Valikától, jó egészséget, hosszú, vidám nyugdíjas éveket kívánva neki.

További fotók, képgaléria