Elköszöntünk Kárászné Edit nénitől, aki nyugdíjba vonult

Hamarosan 25 éve lesz, hogy elkezdtem dolgozni a Horváth István Általános Iskolában, és éppen most egy éves az unokám – mondta Kárász Lórántné Edit néni szeptember 17-én, amikor iskolánk dolgozói nyugdíjba vonulása alkalmából kis ünnepség keretében elbúcsúztak tőle.

Kollégái apró ajándékokkal lepték meg, melyek sokáig emlékeztetik majd az ünnepeltet az együtt töltött évekre.

A jó hangulatú beszélgetésen felidézték az elmúlt évek vidám pillanatait. Edit terveiről is beszélt: szeretné, ha okos beosztással mindenre jutna ideje, és sokat játszhatna az unokájával is.

Távozásával Csincsiné Koltay Gabriella vette át az iskolai gondnok szerepkörét a menzai étkeztetés ügyintézésével együtt. 

Játékos olvasópályázat

Csukás István: Keménykalap és krumpliorr című regénye alapján olvasópályázatot hirdetett 6-7-8. osztályos, játszani és olvasni szerető gyerekeknek az Eötvös Károly Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára.

A játékos irodalmi fejtörő egy fordulóból állt, szeptember 15-ig kellett beküldeni a a gyermekkönyvtár honlapjáról letöltött és megoldott feladatlapokat.

Iskolánkból a 8.b osztályos Nikolausz Barnabás élt a lehetőséggel, és a megadott határidőre beküldte pályázatát. Az értékelést október 15-re ígéri a gyermekkönyvtár. Ajándékot a legjobb megfejtők kapnak.

Egy kiállítás képei – tárlatlátogatáson az 1.b

Iskolánk tanárának, Tehetségpontunk egyik koordinátorának és műhelyvezetőjének, Balogh Klárának elhunyt édesapjával, Balogh Lászlóval közös kiállítása nyílt a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár nagytermében szeptember 4-én, pénteken.

Kiállítást – amely szeptember 18-ig tekinthető meg – meglátogatta iskolánk 1. b. osztálya is Reichardné Réz Zsuzsanna, Zsazsa néni vezetésével. Babu néninek szívecskét küldtek, mert láthatták a képeit.

Ódor Kamilla alkotása a berhidai kiállításon

Az Összefogással Berhidáért Egyesület a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtárral közösen Kreatívan címmel kiállítást szervezett amatőr alkotók munkáiból. Mit készítettél a karantén időszaka alatt? Ezzel a kérdéssel írták ki felhívást augusztusban. Sokan voltak aktívak az otthon töltött időszakban, és meg is mutatják, hogy miket alkottak a kényszerpihenő alatt. A kiállításra Sikoly című alkotásával benevezett iskolánk 8.b osztályos tanulója, Ódor Kamilla is.

A szeptember 12-ig nyitva tartó tárlatot hétfőtől csütörtökig 9.00-18.00, pénteken 9.00-16.00, szombaton 8.00-12.00 óráig lehet megtekinteni.

Ódor Kamilla: Sikoly

Új vezetők a diákönkormányzat élén

A tanév elején újjáalakult iskolánk diákönkormányzata. Negyediktől nyolcadik évfolyamig valamennyi osztály delegált képviselőt a tanulói testületbe. A delegáltak szeptember 3-án megválasztották új vezetőiket. A diákönkormányzatot ebben a tanévben elnökként Szendi Léna 8.a osztályos tanuló irányítja majd, helyettese alelnökként Csapó Emma a 7.b osztályból. A diákönkormányzat segítő tanára ebben a tanévben – az előzővel megegyezően – továbbra is Völgyi Gábor lesz.

Szendi Léna (8.a) elnökként, Csapó Emma (7.b) alelnökként irányítja a diákönkormányzatot