Megkezdődött iskolánk épületeinek fertőtlenítő nagytakarítása

Az idei utolsó tanítási nap után alig csendesedtek el az épületeink a Berhidai úton és a Hősök terén, szorgos takarítóin vették birtokukba az intézményt. A következő napokban zárt ajtók mögött, egészen év végig nagyon alapos fertőtlenítő nagytakarítást hajtanak végre. A munkálatokat a járványügyi előírásoknak megfelelően, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosi Hivatalának ajánlását figyelembe véve végezzük.

Kiemelt figyelmet fordítunk azon felületek fertőtlenítőszeres tisztítására, melyet általában kézzel érintenek a gyerekek, így például a szekrények ajtajai, kilincsek, a villanykapcsolók, a korlátok, stb. A járófelületek, járólapok tisztítása során a javasolt nátrium-hipoklorit (hypo) oldatot használjuk.

A vizes blokkokban a klórálló padló és falburkolatok fertőtlenítésére a klórtartalmú készítmények alkalmazhatók.

Az ajtók, falburkolatok, lambériák, szekrények, székek, padok, asztalok, egyéb bútorok vegyszeres tisztítása is megtörténik mindkét épületünkben. A takarítók december utolsó napjaiig járják az emeleteket, lépcsőket, tantermeket, tornatermeket, vizesblokkokat. Törekvésünk az, hogy a téli szünet után biztonságos, egészséges körülmények várják a tanulókat, iskolánk ezért január 3-ig zárva tart.

Az év utolsó napja az iskolában, a diákönkormányzat szervezésében

Tartalmas és mozgalmas napot tartottunk iskolánkban december 21-én. Az év utolsó napját az osztályfőnökeikkel töltötték a tanulók a diákönkormányzat által szervezett teremdíszítés jegyében. A Berhidai úton Bizonyné Balogh Klára tanárnő levelesládája is újra várta az üzeneteket, ezúttal slágerek kívánságlistája formájában. A zenét Farkas Zsolt és Terbócs Patrik szolgáltatta ennek alapján az iskolarádión keresztül.

Közben szépültek az osztálytermek, készültek a díszítések, egyre színesebb lett az egész iskola. Tréfás vagy a karácsony ünnepét idéző rajzok kerültek a termek ajtajaira, a faliújságokat, szekrényeket is egyre több dísz tarkította. A diákönkormányzat tagjai sorra járták a termeket, Borszukné Kropf Ilona és Völgyi Gábor pedagógusok segítségével pontozták a díszítéseket.

Iskolánk énekkara rövid műsorral is készült az utolsó napra: a karácsonyi dalt két szavalat is színesítette Szakály Zorka és Kujber Marcell előadásában. Előtte Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte a gyerekeket és kívánt mindenkinek a téli szünetre jó pihenést, boldog karácsonyt és eredményes új évet.

Végül a diákönkormányzat is elkészült az osztálytermek értékelésével és kihirdette az eredményt: első lett a 4.b, második helyre a 4.a került, míg a harmadik helyet az 5.a szerezte meg. Különdíjat érdemelt a teljesen önálló tanulói díszítésért a 7.b osztály. A legjobbak oklevelet és egy csomag szaloncukrot kaptak.

A jó hangulatú délelőttöt karácsonyi zene és az ajándékok átadása zárta abban a reményben, hogy jövőre a mostaninál nyugodtabb, eredményesebb év köszönt ránk. Miután a gyerekektől elköszöntek, a pedagógusok is megpihenhettek és maguk között ünnepelhettek egy kicsit.

További fotók, képgaléria

Karácsonyi adományt kaptunk egykori tanítványunktól

A Hősök terén Kalácsai Attiláné Kriszti néni pedagógiai asszisztens segített Kőmives Judit intézményvezetőnek az ajándékok szétosztásában

 Ismét felajánlással jelentkezett Karker László, aki Pétfürdőre járt általános iskolába. Korábban, az idei tanév kezdetén mondta el: szívügyének tartja, hogy a péti gyerekek is kapjanak az általa vezetett cégtől, a Fűzfői Papír Kft-től adományt. Akkor füzeteket ajánlott fel nagy mennyiségben az iskola megkezdéséhez. Most karácsonyi csomagolópapírokkal kereste fel intézményünket. Az adományt az általa megadott szempontok szerint osztottuk el alsó és felső tagozatban egyaránt. Tanulóink és dolgozóink nevében köszönjük a karácsonyi ajándékot!

A Berhidai úton is sokan részesültek a a Fűzfői Papír Kft. adományából Karker Lászlónak köszönhetően

További fotók, képgaléria

Szövegszerkesztés ECDL modulból tett vizsgát a 8. évfolyamosok első csoportja

A novemberi sikeres Prezentáció témakörű vizsga után újabb megmérettetést vállalt iskolánk 8. évfolyamosainak néhány tanulója az ECDL (Európai Számítógép-használati Jogosítvány) tanulmányaik folyamatában. Ezúttal a Szövegszerkesztés modul vizsgáját célozták meg december 16-án a székesfehérvári I. István Szakgimnázium vizsgaközpontjában. A többi ECDL felkészítőre járó nyolcadikos várhatóan január második felében teljesíti majd ezt a vizsgát.

A most vizsgázott 8.b osztályos fiúk: Patocskai Noel, Pók Patrik, Padragi Péter, Végh Milán, Végh Etele, Nagy Benedek és Bránya Benedek

Idén már nem jöhet iskolába az 5.b osztályunk

Egy tanuló pozitív koronavírus tesztje miatt járványügyi megfigyelést rendeltek el iskolánk 5.b osztálya esetében. A tesztelt és pozitív tanuló utoljára december 13-án volt utoljára iskolában, így a járványügyi zárlat onnan számolandó a Veszprém Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztályának határozata szerint. A járványügyi megfigyelés december 23-án jár le, tehát az osztály tanulói a téli szünet előtt már nem járhatnak iskolába. Nekik addig digitális oktatás lesz.

Szép eredményekkel szerepeltek tanulóink a különféle térségi versenyeken

Az elmúlt időszakban a hagyományos tanulmányi versenyek megszervezésének nem kedveztek a járványügyi körülmények. Ennek ellenére mégis – hasonlóan iskolánkhoz – többen meghirdették a korábban megszokott versenyeiket online formában. Iskolánk tanulói nagy számban vettek részt ezeken alsó és felső tagozatban egyaránt. December második hetében jöttek meg a versenyeredményeink, és nagy örömünkre többen szép helyezéseket értek el. A jutalmakat, okleveleket december 15-én adtuk át könyvtárunkban.

A nyirádi Erzsébet királyné Általános Iskola által meghirdetett XIX. Erzsébet királyné Olvasópályázat III. kategóriájában első helyezést ért el Bálint Blanka 8.a osztályos tanuló.

Ugyancsak első helyezést ért el a berhidai Ady Endre Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kistérségi Ady-napok keretében meghirdetett online szavalóversenyen Kujber Marcell 5.a osztályos tanuló.

A berhidai versenyeken vettek részt és értek el helyezéseket vagy különdíjat Bálint Atilla (1.a), Csizmadia Emma (3.a), Hosszú Anna, Rummel Réka (4.b) és Sárkány Brigitta (2.b) alsó tagozatos, Csiga Liliána (6.a), Fülöp Gréta, Magyar Georgina (7.b) tanulóink. A matematika versenyen való részvételért oklevelet kapott Holl Benjamin (6.b) és Simák Larina 7.a).

További fotók, képgaléria

Az ovisoknak is átadtuk a mesemondó verseny jutalmait

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az iskolásoknak december 14-én megtartottuk a novemberben meghirdetett online mesemondó versenyünk eredményhirdetését. A zsűri a beküldött videófelvételeket megnézte, értékelte és eldöntötte, kik lettek a helyezettek. A felhívásunk leendő iskolásoknak, óvodásoknak is szólt. Mesemondásaikat külön értékeltük és valamennyit jutalmaztuk.

Nekik december 16-án Kőmives Judit igazgató és Barták Péter intézményvezető-helyettes vitte el ajándékaikat. Minden résztvevőnek gratuláltak szép mesemondásukért, és átadták a jutalmakat Porogi Lajosné óvodavezető jelenlétében, a Panelkuckó Napköziotthonos Óvodában.

Csiga Fanni, Mónos Anna Júlia, Parrag Csenge és Szeivolt Mia egy-egy aranyos hátizsákot, kifestő könyvet, egy-egy tábla csokit és emléklapot kapott.

Ismét kinyílt Babu néni levelesládája

Bizonyné Balogh Klára tanárnő, Babu néni találta ki és szervezte meg 2019. novemberében, a Boldogságóra program keretében a tanulók üzeneteire szolgáló levelesládát a Berhidai úti épületünkben. Azóta jeles alkalmakkor, például Valentin-nap előtt vagy karácsony közeledtével évről évre kinyílik ez a levelesláda, amibe bárki névre szóló üzeneteket dobhat. Naponta az első szünetben az iskolarádión keresztül hirdetve vehetik át azokat a címzettek.

Idén december 14-től a Boldogságóra program jócselekedetek havához kapcsolódva a gyerekek nagy lelkesedéssel vetik bele magukat a játékba, és küldenek egymásnak vidám, tréfás, vigasztaló vagy biztató üzeneteket.

Ahogyan korábban, ezúttal is rengeteg levél érkezett már az első napon. A tanulók nemcsak egymásnak, hanem a tanáraiknak is küldtek üzeneteket.

További fotók, képgaléria

Mesemondó versenyt rendeztünk ovisoknak és kisiskolásoknak

Novemberben az alsó tagozatosoknak és óvodásoknak meghirdetett mesemondó vetélkedőnkre a koronavírus-járvány elleni szabályokra tekintettel videófelvételeket vártunk. A központi e-mail címünkre eljuttatott mesemondásokat a zsűri megnézte, értékelte és a legjobbakat jutalmazta.

December 14-én intézményünk Hősök tere 1. szám alatti épületének udvarán tartottuk meg az iskolások eredményhirdetését.

Minden résztvevő jutalmat kapott. Az emléklapokat, a díjazottaknak az okleveleket és az ajándékokat Kőmives Judit igazgató adta át Cseresznyés Zsuzsanna, az alsó és Barták Péter, a felső tagozat intézményvezető-helyettese jelenlétében.

A zsűri különdíjat adományozott Katuska Kristóf 2.b osztályos tanulónak. Harmadik helyezett lett Bálint Atilla (1.a osztály), második díjat kapott Sándor Zselyke (2.b). A győzelmet megosztva Sárkány Brigitta (2.b) és Szeivolt Dániel (3.b) nyerte el. A díjazottak oklevélben és könyvjutalomban részesültek.

A többiek emléklapot és meglepetés csomagot kaptak: Frank Gerda, Pók Vivien (1.a), Boncz Lorina (1.b), Török Péter (2.a), Csizmadia Emma, Gergelics Hanna (3.a).

A négy óvodás kisgyermek: Csiga Fanni, Mónos Anna, Parrag Csenge és Szeivolt Mia emléklapban és ajándékban részesült.  Nekik az óvodában adjuk át jutalmaikat.

További fotók, képgaléria