Érkeznek a felajánlások a jubileumi hetünk programjainak támogatására

Idén ünnepeljük a pétfürdői oktatás 100., iskolánk működésének 90. évfordulóját. Intézményünk éppen 25 évvel ezelőtt vette fel első igazgatójának, Horváth Istvánnak a nevét, aki énekkarunkat alapította és évtizedekig vezette. A többszörös jubileumot terveink szerint 2022. május 2-6. közötti héten tartjuk gazdag programsorozattal. Az évfordulós rendezvényeinkhez várjuk egykori tanítványaink és a pétfürdői nagyvállalatok, cégek, vállalkozók, valamint az itt élők segítő együttműködését, konkrét felajánlásait.  Felhívásunkra már érkeznek is a különféle relikviák, ígéretek az évfordulós programsorozat támogatásának sokféle formájára.

Elsőként névadónk, Horváth István fia kereste meg iskolánkat, és hozott számos korabeli kiadványt, iskolai dokumentumot a formálódó kiállítás anyagához. Szervezésében hamarosan felkeresi igazgatónkat, Kőmives Juditot a Pétfürdő Értékei Alapítvány nevében Budai László is, a Krúdy Gyula Városi Könyvtár vezetője a lehetséges együttműködésről.

Iskolánk intézményvezetője és helyettesei nemrég személyesen tájékoztatták Horváth Éva polgármestert az évfordulós programsorozat terveiről. Az önkormányzat természetesen segítséget ígért, elsősorban a helyi infrastruktúra rendelkezésre bocsátásával (közösségi ház és könyvtár kiállító tere, színházterme, a sportpályák használata a versenyeinkhez). Tárgyi eszközök, kisebb ajándékok felajánlása is szóba jöhet támogatásként. Néhány önkormányzati képviselő, bizottági tag ígéretét is bírjuk különféle hozzájárulások, szponzorálás megvalósítására. A Pétkomm Kft. szintén segítséget ajánlott az ünnepi megemlékezés helyszínéül szolgáló Berhidai úti udvarunk és emlékparkunk rendbetételére, szépítésére, virágosítására.

Szülői Munkaközösségünk jelezte, hogy anyagi segítséget tud nyújtani a különféle tanulmányi és sport versenyek díjazásához, a pályázataink nyerteseinek jutalmazásához. Emellett egy, a neve mellőzését kérő egyéni vállalkozó is felajánlott már 10 ezer forintot hasonló célra. Egykori tanítványunk, Eiserle Judit futóbajnok, a A Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület tagja elvállalta a szerveződő tehetségnapunk keretében egy futóverseny létrehozását az iskolaépületünktől a tó környékéig. Szintén tart foglalkozást tanulóinknak az irodalomról, költészetről a tehetségnapon Elekes “DéZé” Csaba slam poetry-versenyző, és további fellépőkről is tárgyalunk. A Péti MTE ugyancsak támogatja a jubileumi labdarúgó kupát, a Várpalota kosárlabda Klub pedig kosárlabda bemutatót szervez.

Napról napra gyarapodnak tehát a felajánlások, melyekről rendszeresen beszámolunk majd. Mint ahogyan arról is, hogyan alakulnak a versenyfelhívásaink, jubileumi programjaink, hogy méltóképpen megemlékezhessünk a pétfürdői oktatás, az iskolai jogelőd és a névadónk jeles évfordulóiról.

Megemlékeztünk a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapjáról

A kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja megtartását az Országgyűlés 2000. június 13-án elfogadott 58/2000. (VI. 16.) sz. határozata rendelte el. Ennek értelmében minden év február 25-én megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól az oktatási intézményekben. Iskolánkban is így tettünk az iskolarádión keresztül meghallgatott összeállítással.

Átadtuk a Javíts egy jegyet! mozgalom elismeréseit

A tanév elején hirdettük meg a Javíts egy jegyet! mozgalmat alsó és felső tagozatosaink körében. Nagy örömünkre sok tanuló vette komolyan a felhívást, és igyekezett különféle tantárgyakból a korábbinál jobb érdemjegyet elérni az első félévben. A legjobbak a Diákönkormányzat által biztosított különféle egyéni ajándékok, oklevelek mellett igazgatói, osztályfőnöki, illetve szaktanári dicséretben részesültek, és részt vehetnek egy mozifilm-vetítésen a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében.

Az alsó tagozat tanulói közül a 3. és 4. évfolyam tanulói vettek részt a versenyen. Három vagy több tantárgyból javítottak, illetve kitűnők maradtak: 3.a: Gergő-Varga Áron 3.b: Víg Vanessza, Kondics Noel 4.a: Lehoczky Márk 4.b: Babinka Lilianna, Hosszú Anna Lilla, Kiss Gergő Gábor. 1-2 tantárgyból javítottak: 3.a: Gerlei Gergő, Csizmadia Emma, Müller Dávid 3.b: Dunavölgyi Benjámin, Horváth Roland, Libik Laura, Németh Maja 4.a Hegedűs Dorottya, Horváth Szófia.

A felső tagozatosok közül legtöbb tantárgyból a 8.b tanulói javítottak, osztályfőnökük Oláh Viktória. Az ő jutalmuk egy szabadon felhasználható tanítás nélküli munkanap általuk választott programmal, valamint belépő jegyek a Veszprém Arénába a Telekom Veszprém kézilabdacsapat egyik NB I-es mérkőzésére, kiegészülve a többi osztály legkiválóbb tanulóival.

Az osztályok közül a legjobb tanulmányi átlagot az 5.a érte el, osztályfőnökük Völgyi Gábor. Három vagy több tantárgyból javítottak, illetve kitűnők maradtak: 5.a: Bálint Lotti, Kujber Marcell 5.b: Molnár Tamás 6.a: Bognár Csenge 7.b: Dócs Zoltán 8.a: Buzdor Miklós Martin, Szakály Zorka, Kováts Kincső, Serfőző Ádám, Winter Levente, Tóth Tamás 8.b: Pók Patrik, Padragi Péter, Bránya Benedek, Csaplár Erika., Fazekas Levente, Patocskai Noel, Nagy Benedek, Varga Jázmin, Varga Ármin, Végh Etele, Végh Milán, Vikor Zsófia. 1-2 tantárgyból javítottak: 5.a: Bálint Liza, Horváth Péter, Komló Maja, Kujber Milán 5.b: Gáspár Boglárka 6.a Bognár Csenge 6.b Dobi Dánie, Hegedüs Boglárka, Kapornyai Gábor, Libik Eszter 7.a: Németh Franciska, Ferencz András, Gombos Gabriella, Farkas Zsolt 7.b: Lakatos Bence.

Az elismeréseket Kőmives Judit intézményvezető és két helyettese: Cseresznyés Zszuzsanna és Barták Péter adták át. Az egyéni és kollektív jutalmak mellett a legkiválóbbak a várpalotai Táncsics Mihály utcai Papír & Ajándék üzlet utalványát kapták: 3000 Ft-os ajándékutalvány: Csaplár Erika, Vikor Zsófia (11 és 9 javított tantárgy), 2000 Ft-os ajándékutalvány: Fazekas Levente, Bránya Benedek, Varga Ármin, Végh Milán, Padragi Péter, Pók Patrik (3 vagy több tantárgyból javítottak, illetve kitűnők maradtak 1000 Ft-os ajándékutalvány: Kováts Kincső, Serfőző Ádám, Winter Levente, Varga Jázmin, Végh Etele Bálint Lotti, Kujber Marcell, Molnár Tamás, Lakatos Bence, Bognár Csenge (1-2 tantárgyból javítottak).

Az intézmény vezetése gratulált mind az 54 tanulónak, akiknek sikerült az első félévben érdemjegyet javítani az előző tanévhez képest, és természetesen osztályfőnökeiknek, szaktanáraiknak is az eredményes nevelő-oktató munkáért. A verseny tovább folytatódik, és a tanév végéig bárkinek lehetősége van a tantárgyi jegyeinek javítására vagy kitűnő félévi értesítőjének megtartására.

További fotók, képgaléria

Takarítót keresünk!

Intézményünk egyik takarítói állashelye hamarosan megüresedik, betöltésére pályázatot hirdetünk. Az állás kizárólag koronavírus elleni védettségi igazolvánnyal tölthető be. A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó személy önéletrajzát, a koronavírus elleni védettségét és az iskolai végzettségét igazoló dokumentumait, 90 napnál nem régebbi, teljeskörű hatósági erkölcsi bizonyítványt, továbbá nyilatkozatot arról, hogy hozzájárul személyes adatai pályázattal összefüggő kezeléséhez, a munkáltatóhoz (Veszprémi Tankerületi Központ) való továbbításához.

A takarítói állás határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszonyban tölthető be, munkaideje heti 40 óra, 11.00-től 19.00 óráig iskolánk Berhidai út 54. szám alatti, felső tagozatos épületében. A pályázat beküldési határideje 2022. március 4. Postai cím: 8105 Pétfürdő, Berhidai út 54., e-mail: petisuli32@gmail.com. Az elbírálás határideje 2022. március 18. Az állás előreláthatólag 2022. április 1-től tölthető be.

A tanév utolsó korcsolyázása a 7. évfolyamnak

Ennek a tanévnek talán az utolsó jeges sportolási lehetőségét használták ki a 7. évfolyamunk tanulói, nekik biztos, hogy véget ért a korcsolyázási szezon.

A két testnevelő tanár és osztályfőnök, Bizonyné Balogh Klára és Járási Adrienn szervezésében, Völgyi Gábor diákönkormányzatot segítő tanár kíséretével a várpalotai jégpályán hódolhattak a téli sport örömeinek.

További fotók, képgaléria

Napsugár Alapítvány a Gyermekekért – Ajánlja fel adójának 1 százalékát!

Iskolánk néhány pedagógusa Pétfürdő tenni akaró polgáraival együtt 1992-ben alapítványt hozott létre Napsugár Alapítvány a Gyermekekért elnevezéssel. Az alapítvány különböző versenyek, rendezvények támogatásán túl közreműködik az osztálykirándulások, erdei iskolák, nyári táborok finanszírozásában, kifizeti a hátrányos helyzetű gyermekek színház-látogatásait. Támogatást nyújt az online oktatás eszközparkjának bővítéséhez, a kiváló tanulmányi eredményt elért, példás szorgalmú és magatartású tanulók tanév végi jutalmazásához, az emelt szintű nyelvoktatás programjaihoz, a különféle vizsgák, az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (ECDL) megszerzéséhez.

Napsugár Alapítvány a Gyermekekért
Pétfürdő, Berhidai u. 54.
Adószám: 19263762-1-19
Számlaszám: 11748076-20010977-00000000

Újabb iskolahívogató feladatok leendő első osztályosoknak

Januárban a vírushelyzet sajnos nem tette lehetővé, hogy az óvodások számára személyes foglalkozást tartsunk. A Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda segítségével egy feladatlapot juttatunk el minden leendő elsős részére. Nagy örömmel fogadtuk, hogy 24 kisgyermek visszajuttatta nekünk az ügyesen és pontosan kitöltött feladatokat. Számukra már készül az ajándék, amit a közeljövőben kézhez is kapnak. A munka után egy kis szórakozás következik! A farsangi időszak alkalmával egy fotópályázatot hirdetünk, amire szeretettel várjuk a jelmezes képeket központi e-mail címünkre:  petisuli32@gmail.com Természetesen a jutalom itt sem marad el!

Valentin-napi korcsolyázás a 6.b-vel

A hónapokkal ezelőtt megkezdett téli sportolási lehetőségsorozat ezúttal Valentin-napi korcsolyázással folytatódott.

A 6.b osztály tanulói a várpalotai jégpályán sportolhattak egy jót Ácsné Sebestyén Éva vezetésével, Bizonyné Balogh Klára testnevelő tanár közreműködésével.

További fotók, képgaléria

Valentin-napi meglepetések az iskolában

Az idei Valentin-napra ismét kinyílt Babu néni levelesládája. Bizonyné Balogh Klára tanárnő a korábbi alkalmakhoz hasonlóan újra várta a gyerekek üzeneteit.

Emellett újdonság volt, hogy Klára néni piros kötőket is osztogatott, amellyel az egymáshoz tartozást, barátságokat lehetett kifejezni.

Az iskolai rádióban meghirdetett lehetőségre sokan ragadtak tollat és írtak üzeneteket egymásnak, osztálytársaiknak, tanáraiknak, kértek piros fonalakat, hogy megajándékozzák választottjaikat.