Testnevelés órák – egyelőre tornaterem nélkül

Régóta ismert intézményünk Berhidai úti épülete tornatermének problémája: falai évek óta vizesednek, penészesednek. Egy bejelentés és a felénk jelzett háziorvosi kifogás nyomán ősszel tornatermi zárlatot kellett elrendelni a testnevelés órákra az egészségtelen, penészes levegő miatt.

A problémát korábban jelezte iskolánk vezetése a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központnak, ezzel párhuzamosan a tulajdonos Pétfürdő önkormányzatnak is. Mindkét részről megtekintették a jelenlegi helyzetet, és ígéretet tettek a probléma mielőbbi feltárására, a hibaelhárítás lépéseinek kidolgozására. Iskolánk pályázati anyagot is készített, hogy bármikor ki tudjuk használni az adódó lehetőségeket. Legutóbb a fenntartó képviselői egy építőipari cég munkatársával együtt január 6-án tartottak szemlét a tornateremben.

Az élet azonban nem állhat meg emiatt, ezért a mostani tanévre a testnevelő tanárok kidolgozták azt a sajátos, jelenlegi helyzethez igazodó tematikát, amellyel biztosítani tudják a felső tagozatos tanulók mindennapi testnevelését. Megfelelő időjárás esetén az udvari sportpályákon zajlanak az órák.

Az idei első hóesés jó alkalmat teremtett a tél örömeinek kihasználására is

Emelett két tanterem lett átalakítva tornaszobává, ahol rossz idő esetén is elvégezhetőek a mozgásos gyakorlatok.

A gyerekek polifoam (jóga) matracon végzik a gyakorlatokat

Rendelkezésünkre állnak játékos videógyakorlatok is, melyeket szívesen elvégeznek a tanulók. Hamarosan kezdődik az idei fittségmérés, melynek egy részét a tornaszobákban, a többit tavasszal a sportpályákon fogjuk elvégezni.

A videóanyagokban szerepelnek bemelegítő, nyújtó, erősítő és aerob-jellegű gyakorlatok. Legjobban a just dance gyakorlatokat kedvelik a gyerekek

Bízunk benne, mielőbb konkrét lépések történnek a tornaterem rekonstrukciójának kidolgozására, és hamarosan megkezdődhet a kivitelezési munka.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?