Véget ért a tanév, elballagtak a nyolcadikosok

A mostani tanév a járványügyi intézkedések miatt rendhagyó módon zajlott: külön tartottuk a tanévzáró ünnepséget az 1-7. évfolyam tanulóinak és külön rendeztük meg a nyolcadik évfolyamosok ballagását. Június 18-án az elsős tanulóink először mehettek végig a Berhidai úti központi épületünk folyosóin, ahol másnap, június 19-én a nyolcadikosok utoljára vonultak együtt ballagásuk alkalmával.

Az ünnepség a ballagók hagyományos vonulásával kezdődött, amikor általános iskolai tanulmányaik során utoljásra, 8.45 perckor megszólalt az iskola csengője, jelezve, hogy számukra véget ért a nyolcadik évfolyam. Kicsengettek.

Az épület feldíszített bejárata előtt foglaltak helyet a nyolcadikosok és megkezdődött az ünnepség. Csapó Emma 7.b osztályos tanuló sorra szólította az esemény szereplőit: Takács Mátét (8.b) és Bécs Gergőt (8.a) az iskola zászlójának átadására a 7. évfolyamosoknak, Szakály Zorkát (7.a) és Balogh Pannát (7.a) műsoruk előadására, Kedves Dorinát (7.b) a búcsúztató és Goda Dorotit (8.a), valamint Pleszinger Virágot (8.b) a búcsúzó beszéd elmondására. Végezetül Ódor Kamilla és Sós Henrietta (8.b-sek) Rúzsa Magdi Jel című dalával köszönt el az iskolától.

Ezután Kőmives Judit intézményvezető ünnepi beszédében egy nomád lovas csapat tanulságos történetével köszönt el a végzősöktől. A lovasok egy égi jel hatására kavicsokat gyűjtöttek a tarisznyájukba, bár nem tudták, hogy ennek mi értelme van. Később benyúltak a nyeregtáskájukba, felfedezték, hogy valamennyi felszedett kavics drágakővé változott. Örültek a drágaköveknek, és bánkódtak, hogy nem gyűjtöttek több kavicsot. A régi történet tanulsága szerint a tudás olyan, mint a kavics. Első ránézésre értéktelen, gyűjteni fáradtságos, minél több van belőle annál nehezebb cipelni, de annál könnyebb elhagyni. “Ez a búcsú, ez az ünnep egy pillanatig tart csupán, s tudnotok kell, hogy újabb megmérettetések várnak rátok. Higgyetek magatokban! Kívánom Nektek, hogy az összegyűjtött köveket jól használjátok fel és építkezzetek belőle” – zárta beszédét.

Az ünnepség befejezéseként átadta a legkiválóbb nyolcadikosoknak megérdemelt jutalmaikat: Goda Doroti és Szendi Léna Szonja 8.a osztályos tanulók kiemelkedő közösségi munkájáért, Nikulausz Barnabás 8.b osztályos tanuló kitűnő tanulmányi eredményéért, példamutató szorgalmáért, magatartásáért, Bránya Boglárka, Simándi Emma, Veres Dávid és Viniczai Adél 8.b osztályos tanulók jeles tanulmányi eredményeikért, példamutató szorgalmukért és magatartásukért, Ódor Kamilla és Sós Henrietta énekkari aktivitásukért, eredményes szerepléseikért kaptak oklevelet és jutalmat. Megköszönte a szülőknek, köztük kiemelten Kurucsai Mónikának a segítségét, támogatását, valamint a Napsugár Alapítvány, az önkormányzat, a közösségi ház és a pedagógusok, iskolai dolgozók tanévben nyújtott, önzetlen és eredményes tevékenységét. A ballagást a Szózat elhangzása zárta.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?