“Van egy seb, amely sosem gyógyul. / Ez a gyász csak fáj és fáj.”

Idén is megemlékeztünk az 1956. október 23-i forradalomról

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon, október 22-én a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár színháztermében emlékezett meg iskolánk felső tagozata az 1956. október 23-i forradalomról. Az alsósok az osztálytermeikben, tanítóikkal idézték fel a forradalom eseményeit. Sajnos a hetedik évfolyam két osztálya korábban járványügyi megfigyelés alá került, így ők nem vehettek részt az ünnepségen.

A jelenlévőket Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte. Elmondta: a hagyományainkhoz híven az idei megemlékezést is a nyolcadikosok adják elő. Az összeállítást készítette és betanította a két osztályfőnök, Megyesi Pálné és Oláh Viktória. Előadták: Balogh Panna, Buzdor Martin, Farkas Melissza, Huják Eszter, Kováts Kincső, Kucska Virgínia, Márton Hédi, Sebestyén Mia, Tóth Tamás, Szóládi Péter, Tulok Tamara, Winter Levente, Zámbó Szabolcs (8.a), Csaplár Erika, Fazekas Levente, Kedves Dorina, Kiss Péter, Padragi Péter, Pók Patrik, Szabó Kíra, Varga Jázmin, Vikor Zsófia (8.b). A Himnusz elhangzása után következett az ünnepi műsor.

A tanulók felidézték a II. világháború után kialakult magyarországi körülményeket, az egyre elkeserítőbb elnyomást, az ennek következtében 65 évvel ezelőtt lezajlott forradalmi eseményeket.

A korabeli dokumentumok, Nagy Imre megőrzött, azóta legendássá vált rádióbeszéde mellett modern, mai, mégis ideillő dalok színesítették az összeállítást.

A gyerekek nagy figyelemmel, őszinte komolysággal nézték végig a műsort, a végén vastapssal jutalmazva a nyolcadikosok előadását. Az összeállítás Pétfürdő települési megemlékezésén is az ünnepség része lesz október 23-án.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?