Mi is az a megküzdési stratégia? Tulajdonság-kártyáik tablóját készítették el a 8.b-sek

A Boldogságóra program keretében a 8.b osztály tanulói a megküzdési stratégiákkal foglalkoztak Borszukné Kropf Ilona tanárnő vezetésével. Személyes példák segítségével beszélgettek arról, mely problémákkal kellett eddig megküzdeniük. Képelemzés segítségével mások problémáit kellett kitalálniuk.

Mit nevezünk megküzdésnek? A fogalom meghatározását is elvégezték. Kétféle megküzdési stratégia lehetőségéról beszéltek. Megállapították, hogy a problémaközpontú stratégiák a leghatékonyabbak, ezek ugyanis a stressz forrásának megszüntetésére irányulnak.

Amint az ember felismeri a problémát, bátran szembefordul vele, felméri, majd számba veszi a megoldási módokat, valamint saját lehetőségeit, végül mindezek alapján meghatározza, mi az optimális válasz, és cselekszik! 

Egy teszt segítségével mindenki megtudhatta, hogy ő melyik megoldást választja többnyire. Majd személyiségük erősségeit kellett megjeleníteni egy tablón saját tulajdonságkártyákkal, mely alapján ki kellett kitalálniuk, ki írhatta a jellemzőket. Jó hangulatú órákat töltöttek a témakör feldolgozásával februárban.

Vélemény, hozzászólás?