Szép eredménnyel vettek részt tanulóink a biológia verseny megyei fordulójában

Huszonöt résztvevő közül az 5., 6. és 7. helyezést érte el három nyolcadik osztályos tanulónk, Csaplár Erika, Buzdor Martin és Fazekas Levente a XXXII. Herman Ottó Kárpát-medencei Biológiaversenyen. Veszprém megyéből mindössze a balatonkenesei Pilinszky, a balatonfüredi Eötvös és a veszprémi Szilágyi iskola előzte meg intézményünket.

Csaplár Erika és Fazekas Levente az online felületet tanulmányozza

A versenyt a Magyar Természettudományi Társulat biológia témakörben magyarországi és külhoni, magyar anyanyelvű iskolák hetedikes és nyolcadikos tanulói számára hirdeti meg minden évben. A verseny hazai fordulóira és a Kárpát-medencei döntőre az MTT központi feladatalapokat készít a versenykiírásban megadott ismeretanyagból.

Az online iskolai forduló felkészülési anyagai voltak hazánk legjellemzőbb életközösségei: erdők, vizek, rétek, ökológiai alapismeretek, a TermészetBÚVÁR folyóirat 2021. év 3, 4. számaihoz kapcsolódó cikkek, elsősorban a képi tartalom ismeretei. A megyei döntőn a versenyzők az MTT által összeállított központi feladatlapot oldották meg. A feladatlap 100 pontos, a megoldás időtartama 90 perc volt. A dolgozatokat központi javítókulcs alapján a helyi versenybizottság javította és értékelte. A megyékből a legmagasabb pontszámot elért egy tanuló, a fővárosból a legmagasabb pontszámot elért hat tanuló jutott a Kárpátmedencei döntőbe.

Vélemény, hozzászólás?