Ismét együtt énekelhettünk a nemzeti összetartozás napján

Iskolánkban 2019. június 4-én, a trianoni békediktátum évfordulóján énekeltük először Szarka Tamás Kossuth-díjas zenész, zeneszerző által indított sikeres kezdeményezés részeként a Kézfogás című dalát.

Cseresznyés Zsuzsanna ének-zene tanár, az énekkar vezetője tanította be a tanulóknak. Közös eléneklésével csatlakoztunk az országos felhíváshoz, hogy 11 órakor egyszerre hangozzék el a megható mű. Az erről szóló beszámolónk itt található.

Egy év múlva, 2020-ban, a nemzeti összetartozás napján, június 4-én énekkarunk néhány tagja – Báthory Csaba, Báthory Csilla, Bránya Boglárka, Csiga Boglárka, Fazekas Levente, Márton Hédi, Ódor Kamilla, Simándi Emma, Sós Henrietta, Tulok Tamara – Cseresznyés Zsuzsanna karvezető irányításával, a járványügyi szabályokra figyelemmel, otthon, mégis együtt énekelte el a dalt. Az Az online együttes éneklésről itt számoltunk be.

Tavaly a szigorú járványügyi szabályok, a még mindig kötelező maszkviselés és a folyamatosan karanténba vonuló osztályok miatt nem jöhetett létre a közös éneklés. Idén viszont ismét személyes jelenléttel hangozhatott el a mű, ezúttal a 4. és 5. évfolyamosok részvételével, Cseresznyés Zsuzsanna intézményvezető-helyettes, karvezető és Héninger Ildikó tanítónő, a 4.a osztályfőnökének szervezésében.

Vélemény, hozzászólás?