Már javában készülnek az iskolai életre

A szülők szinte jobban meg voltak szeppenve, mint gyermekeik az első iskolanyitogató foglalkozásunkon, amikor augusztus 29-én 9 óra előtt gyülekeztek a Hősök terei épületünk udvarán. Az első osztályosokat Héninger Ildikó és Németh Adrienn osztályfőnökök fogadták Cseresznyés Zsuzsanna intézményvezető-helyettessel. Az alsó tagozatért felelős igazgató-helyettes köszöntötte a gyerekeket és szüleiket, megnyugtatva őket, hogy jó kezekbe kerülnek. Röviden tájékoztatta őket az iskola rendjéről, a tanévnyitó ünnepélyről, az első napok feladatairól.

Az 1.a és 1.b osztályok Héninger Ildikó és Németh Adrienn oztályfőnökökkel. A 18-18 fős létszámból néhányan még nem tudtak eljönni a hétfői foglalkozásokra

A tanító nénik osztályok szerint vonultak be az épületbe, birtokba vették termeiket. Az ismerkedés vidáman, de fegyelmezetten zajlott: egy lapra rajzolták le korábbi óvodás jeleiket, és beszélgettek egymásról, magukról. Már a próbákat is elkezdték az augusztus 31-i évnyitó ünnepélyre, ahol a hagyományok szerint az első osztályosok adnak rövid műsort.

Persze volt alkalom mozgásra, játékra is, hiszen a foglalkozások második felében az iskola hatalmas udvarán játszhattak, és kipróbálhatták a változatos lehetőséget kínáló játszótéri eszközöket is. Másnap, kedden az iskolanyitogató foglalkozások folytatódnak, és 31-én, szerdán 17 órakor lesz a tanévnyitó ünnepély a Berhidai út 54. szám alatti főépület emlékparkjában.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?