Diplomát kaptunk a rekordállításon való részvételért

Az Egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete Kémiatanári Szakosztályának meghívására a nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record és Magyar Rekord állítás kísérletre 2019 decemberében több mint 70 iskola, köztük 4 egyetem nevezett. Az esemény célja a periódusos rendszer valamely változatának újszerű megvalósítása volt performansz (alkotó előadás) formájában. A Guinness rekord állítás kísérletére december 13-án került sor.

A rekordkísérlet sikeres volt, az iskolák videóira januárban lehetett szavazni. A közönségszavazás eredményeként első helyezett lett több mint 2500 szavazattal a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium, a második Soproni Széchenyi István Gimnázium 800 szavazatot ért el, míg a Csongrádi Batsányi János Gimnázium és Kollégium 600 szavazatot szerzett. Nagy örömünkre iskolánk videójára is közel ötszázan szavaztak, ezzel a több mint 70 iskola között a 7. helyet értük el.  A koronavírus-járvány sajnos nem tette lehetővé, hogy megtartsák az országos eredményhirdetést.

Most viszont értesítették iskolánkat, hogy ha nem jön közbe semmi, akkor szeptember 11-én a Magyar Kémikusok Egyesülete Küldöttközgyűlésén szeretnék ünnepélyesen átadni a legjobb iskoláknak az eredményes részvételről szóló diplomát, melynek másolatát már el is küldték.