Első nap az iskolában

Valamennyi évfolyamunk tanulói 7.30-kor gyülekeznek az iskolaépületeknél. A Hősök tere 1. szám alatt az első három évfolyamot az iskola hátsó udvarán várják az osztályfőnökök. Szülők a gyerekeket a kapuig kísérhetik, onnan egyedül jönnek be az udvarra. Ahogy érkeznek a gyerekek, kézfertőtlenítés és lázmérés történik a pedagógiai asszisztens és az ügyeletes pedagógus segítségével. Ezután léphetnek be a gyerekek az iskola épületébe. Eső esetén az 1. bejáraton jönnek be a tanulók az előzőekben leírt protokoll szerint. 

A felső tagozatosok szintén 7.30 órakor két külön területen gyülekeznek osztályonként az osztályfőnökök vezetésével. A 4. és 5. évfolyam a Berhidai úti parkban, a 6., 7. és 8. évfolyam az iskola udvarán találja meg a gyülekezési pontot az alábbi beosztás szerint:

Az óraközi szünetekben – kivéve az elsőt, amikor 8.45-től az osztálytermekben tízórai étkezés van – szintén itt lesz az osztályok tartózkodási helye. Így biztosítható, hogy a gyerekcsoportok ne keveredjenek. A Berhidai úti főépületbe a 4. és 5. évfolyamosok kizárólag az utcafronti főbejáraton keresztül, a 6., 7. és 8. évfolyamosok az udvari oldal bejáratánál léphetnek be és hagyhatják el az épületet. Azok a gyermekek, akiknek iskolai reggelijük van, reggelente szintén az udvari bejáratot használják.

A tanulók, pedagógusok és dolgozók az intézménybe való belépés előtt kötelező, érintésmentes hőmérésen és kézfertőtlenítésen vesznek részt. Amennyiben lázuk van, illetve más tüneteket mutatnak (száraz köhögés, íz- és/vagy szaglás elvesztése, levertség, hasfájás, hasmenés stb.), nem vehetnek részt az oktatásban, haza kell menniük. A tanulók szüleit erről értesítjük, szükség esetén – vagy napközbeni rosszullétkor – a gyermekek a kijelölt elkülönítőben várakoznak szüleik intézkedéséig. Az intézmény vezetése haladéktalanul értesíti az iskolaegészségügyi orvost is, aki az érvényes eljárásrend szerint dönt a további teendőkről. A beteg gyermeknek és felügyeletüket ellátó személyeknek kesztyű és maszk használata kötelező.

Zárt térben, az órákon, egyéb foglalkozásokon a maszk viselése a saját és mások egészségének védelmében nem kötelező, de kifejezetten ajánlott. Mindenütt, ahol a legalább 1,5 méteres védőtávolság nem tartható, például a folyosókon, mosdókban, az épületbe történő ki és belépéskor, ebédlő előtti várakozáskor elvárjuk a maszk viselését.

Az első napon, szeptember 1-én 4 osztályfőnöki órát tartunk. Az elsős osztályok kivételével a tanulóknak Kőmives Judit intézményvezető foglalja össze a tanévvel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat. Ekkor kapják meg a gyerekek az új tankönyveiket is. Ebédelni 11.45-től lehet az előzetesen leadott igénylés szerint. Egyszerre 29 fő tartózkodhat ebédlőben, az osztályok gyülekezéskor sem keveredhetnek. Az iskolát a tanulók a szülő írásbeli nyilatkozatában foglaltak szerint hagyhatják el. Ennek hiányában a gyermeknek 16 óráig az iskolában kell maradniuk.