Tanévnyitó ünnepség – csak az első évfolyam részvételével

Szűk körben, a járványügyi készültség előírásaira és ajánlásaira tekintettel kizárólag az első évfolyam tanulói és szülei részvételével tartottuk meg augusztus 31-én délután a 2020/2021 tanév nyitó ünnepségét.

A két első osztály tanulói Somogyvári Róbertné, Ilike néni és Reichardné Réz Zsuzsanna, Zsazsa néni osztályfőnökök vezetésével kis műsort adtak az iskolába járás hasznáról, arról az izgalommal vegyes, vidám és jóleső érzésről, ami ilyenkor elfogja a szülőt és gyermeket egyaránt.

Kőmives Judit intézményvezető a rendhagyó rendezvényen megnyugtatta a gyermekeket és szüleiket, hogy hogy a jelenlegi körülmények ellenére iskolánk mindent megtesz az eredményes, izgalmakkal teli és élményekben gazdag munkavégzéshez. A két gyakorlott, nagy tapasztalatokkal rendelkező osztályfőnök hamar megtanítja majd a gyerekeket az írás, olvasás, számolás tudományára, mégpedig úgy, hogy sok örömet szerezzenek majd vele.

Minden tanév új kihívásokat, új feladatokat jelent, nemcsak a gyermekeknek, hanem tanítóik, szüleik számára is – hangsúlyozta. – Nagy szükség lesz az önök példamutatására, türelmére. Mi igazi segítőtársakat keresünk az elkövetkező nyolc évre. Az újdonságokról elmondta: az első évfolyamon bevezetjük az órarend szerinti angol nyelv oktatást, a testnevelést új profilokkal színesítjük, a napközis szabadidős foglalkozások keretében heti egy drámajáték és gyermektánc-néptánc foglalkozásra is kerül sor. 

– Bízom benne, hogy közös munkánk az együttműködésen alapul majd, mert ez adhat gyermekeinknek olyan alapot, olyan biztonságot, mely optimális fejlődésükhöz szükséges lesz -zárta beszédét, és sikerekben gazdag tanévet kívánt mindenkinek.

További fotók, képgaléria