Ötletes alkotások

Elkészültek az 5.b osztályos tanulók erdei iskolában készített alkotásai. Április végén a gyerekek Gaálné Kapás Krisztina monoszlói keramikus vezetésével kézműves foglalkozáson agyagozhattak, illetve megismerkedtek a fazekas mesterség alapjaival: korongozás módszerével tálakat, vázákat készítettek.

Az ötletes alkotások kellőképpen kiszáradtak, illetve kemencében kisültek, és el lehetett hozni azokat az iskolába.

A tanulók nagy örömmel fedezték fel és vették magukhoz saját termékeiket.

Újabb táncverseny – tanulóink eredményei

Mazsorettes lányaink ismét eredményes hétvégén vannak túl. Ekkor rendezték Budapesten a XXXVI. Zuglói Táncfesztivált, melyen ismét jól szerepeltek az Eszterlánc Mazsorett Egyesület tagjai. Különböző okok miatt (betegség, sérülés stb.) többször kellett átalakítani a csapatok koreográfiáját az elmúlt három napban. Ennek ellenére szépen helytálltak!

Íme az eredmények:  
Liliom csoport: II. hely (Az iskolából szerepeltek benne: Fehér Tiffani, Nagy Vivien, Varga Darina, Sebestyén Mia Málna).

Százszorszép csoport: I. és egy II. hely ( Iskolából részt vettek: Bihari Nóra, Fehér Dzsenifer,Varga Darina, Szakály Zorka, Sebestyén Mia Málna, Parádi Veronika, Csiga Boglárka).
Sebestyén Mia Málna-Szakály Zorka: I. hely


Sebestyén Emma Alma: II. hely és Zugló kupa különdíj.
Jázmin csoport: I. hely ( iskolából: Ódor Kamilla, Sebestyén Emma Alma)


Viola csoport: I. hely, III. hely és Budapest Bajnoki Kupa különdíj (Iskolánkból: Kujber Vivien, Sebestyén Emma Alma) Emellett még a csapat még egy különdíjat egy első és egy második helyezést hozott el!

További fotók, képgaléria

Jól szerepelt a Dance Action SE

A Ritmuscsapatok Országos Versenysorozatának budapesti állomásán áprilisban a Dance Action SE 24 koreográfiával indult 5 évestől 22 éves korig, köztük iskolánk számos tanulójával.

A kicsik Snoopy című koreográfiája 2. helyen végzett. A csapat tagjai: Majoros Zsófia, Libik Laura, Vígh Vanessza, Hosszú Anna, Vikor Zsóka.

Az Aihoo koreográfiával az 1. helyet érdemelte ki Török Alexandra, Vass Boglárka, Eizerle Zsófia, Farkas Gréta, Steigler Vanda, Vikor Zsófia. Szintén első helyezést kapott a Zene születése Kovács Hanna, Steigler Vanda, Fenyő Odett, Sülle Andrea és Vikor Zsófia közreműködésével.

Ugyancsak első lett a Magyaros, és még különdíjat is kapott. A csapat tagjai: Török Alexa, Vass Boglárka, Kovács Hanna, Bálint Blanka, Steigler Vanda, Fenyő Odett, Sülle Andrea, Horváth Szonja, Vikor Zsófia.

Hatodik helyet szerzett az Angyalos koreográfia, táncolták Sülle Andrea, Bálint Blanka, Horváth Szonja.

Goda Doroty csapatban a 2., 3.helyet szerezte meg, Guttengeber Adrienn csapatban 2., Kalocsa Liliana csapatban 1. és 2. helyen végzett és különdíjban is részesült.

Versmondás az édesanyákról

Az élet és anyaság tisztelete címmel Anyák napi kistérségi szavalóversenyt rendezett a Gyermekmosoly Nagycsaládos Egyesület a Thury-várban május 14-én. A vetélkedőre 6 iskola közel 30 tanulója nevezett, köztük Ódor Kamilla, iskolánk 6.b osztályos diákja is.

Ódor Kamilla Nadányi Zoltán: Anyu című versét szavalta

A zsűri elnöke Pintér Tibor, a Nemzeti Lovasszínház igazgatója volt. Az értékelésnél kiderült, hogy kiváló szavalatával Ódor Kamilla nyerte meg a versenyt.

A Várpalotai Hírcentrum videója

Junior versenytáncosaink eredményes szereplése

A budapesti Zrínyi Miklós Gimnáziumban május 12-én megrendezett 30. Bem Kupa klubközi táncversenyen Junior I D latin kategóriában neveztek iskolánk tanulói:Fazekas Levente-Balogh Panna. A gyerekek már 6 éve táncolnak a veszprémi Bonita sporttánc egyesületben. Az egyéni versenyzés 2 éve kezdték el.

A D kategóriában 4 latin táncot kell táncolniuk a versenyzőknek: szamba, cha-cha-cha, rumba, jive. Az erős mezőnyben 15 nevezőből a 6. helyezést érték el.

A következő verseny május 18- án lesz, a Lászlóvill Kupa, amit Székesfehérváron rendeznek meg.

A videón jive-t táncolnak.

Junior versenytáncosaink eredményes szereplése

A budapesti Zrínyi Miklós Gimnáziumban május 12-én megrendezett 30. Bem Kupa klubközi táncversenyen Junior I D latin kategóriában neveztek iskolánk tanulói:Fazekas Levente-Balogh Panna. A gyerekek már 6 éve táncolnak a veszprémi Bonita sporttánc egyesületben. Az egyéni versenyzés 2 éve kezdték el.

A D kategóriában 4 latin táncot kell táncolniuk a versenyzőknek: szamba, cha-cha-cha, rumba, jive. Az erős mezőnyben 15 nevezőből a 6. helyezést érték el.

A következő verseny május 18- án lesz, a Lászlóvill Kupa, amit Székesfehérváron rendeznek meg.

A videón jive-t táncolnak.

Mazsorett sikerek

Április 27-én Siófokon a városi sportcsarnokban rendezték meg a Mazsorettek XV. Siófoki Vándorkupa Versenyét, mely jubileumi és egyben záró rendezvény is volt. Harminc település 700 mazsorettje 345 produkcióban mérettette meg magát. Öt korcsoportban, 25 kategóriában, összesen 345 produkciót láthatott a közönség az éjszakába nyúló versenyen. 

A pétfürdői Eszterlánc Mazsorett Együttes több csoporttal is képviseltette magát, a tagok között iskolánk több tanulójával. A Liliom csoport a II. helyen végzett, tagjai iskolánkból:  Fehér Tifani, Nagy Vivien, Rummel Réka. 

A Százszorszép csoport a III. helyet szerezte meg, tagjai az iskolából: Bihari Nóra, Csapó Emma, Csiga Boglárka, Fehér Dzsenifer, Márton Hédi, Parádi Veronika, Sebestyén Mia Málna, Szakály Zorka, Varga Darina. A Jázmin csoport III. lett, tagjai az iskolából: Ódor Kamilla Sebestyén Emma Alma.

Sebestyén Mia Málna és Szakály Zorka (5.a) produkciójukkal az I. helyen végeztek. Sebestyén Emma Alma ( 7.a) az I. helyet szerezte meg.


Mazsoretteseink május 4-én az Abigél Országos Minősítő Táncfesztiválon is részt vettek, szép sikerrel.

Sebestyén Mia Málna-Szakály Zorka bronz minősítést kapott, a Jázmin csoport Zootropolis produkciója bronz minősítést érdemelt ki, a Jázmin csoport 1 bot bronz, a Jázmin csoport pom ezüst, a Viola csoport Swing bronz minősítés minősítést kapott. Sebestyén Emma Alma bronz minősítést hozott el, a Viola csoport Fireball Ezüst minősítést szerzett. A Viola csoport tagjai az iskolából: Kujber Vivien, Sebestyén Emma Alma. Az újabb kihívás május 19-én vár a lányokra, remélhetőleg ott is sikeresen szerepelnek majd.

További fotók, képgaléria

Harmadik hely csapatban a megyei atlétikai diákolimpián

Megyei atlétika diákolimpia 2. korcsoportjában május 8-án iskolánk csapata nyolc induló közül a 3.helyen végzett, csupán 2 ponttal lemaradva a 2. helyezettől. Egyéni összetettben Bognár Zsolt 4.b osztályos tanulónk szintén a 3. helyet szerezte meg 48 gyerek között.

A csapat tagjai: Bognár Zsolt, Kasza Barna, Kalocsa Kristóf, Patocskai Noel, Patocskai Áron, Viniczai Csongor, akik Járási Adrienn és Bizony Istvánné Balogh Klára tanítványai. A megyei egyéni versenyen 3-4 korcsoportban három tanulónk vett részt.

Helyezést ugyan nem értek el, de az élmezőnyben végeztek. Goda Doroti és Kováts Bende távolugrásban, Nagy Dávid pedig 1500 m-en szerepelt eredményesen.

További fotók, képgaléria

Területi labdarúgó diákolimpia: ezüst érem

Az idei labdarúgó tornára 7 csapat adta le nevezését előzetesen, azonban csak Hajmáskér és Pétfürdő csapata jelent meg április 7-én Várpalotán, a műfüves pályán (Bizony Istvánné Balogh Klára ás Járási Adrienn tanítványai).

Nagy küzdelem után, 5:5 döntetlenre végződött a mérkőzés. Büntető rúgások következtek, mely 3:3 után szinten döntetlen volt. Következett a hirtelen halál, melyben a végén alul maradtunk!

Nagyon jó, izgalmas mérkőzés volt, sajnos nem mi jutottunk tovább a megyei fordulóra, de csak egy hajszál választott el ettől bennünket. Köszönjük a segítséget az U 16 edzőjének, Pozsgai Lászlónak!

Elbúcsúztunk nyugdíjba vonuló munkatársunktól

Ismét búcsút kellett vennünk egy évek óta iskolánkban dolgozó munkatársunktól: Kovács Jenőné Valika elérte a nyugdíjba vonulás korhatárát, és utolsó munkanapját töltötte gazdasági ügyintézőként intézményünkben május 6-án.

Lelkiismeretes tevékenységét Kőmives Judit intézményvezető köszönte meg, kiemelve, hogy Valika szakértelmére, áldozatos munkájára mindig számíthattunk, akár autóbusz-rendelésről, akár statisztika elkészítéséről volt szó.

A kollégáktól kapott búcsúajándék átadása után sorra elköszönt mindenki Valikától, jó egészséget, hosszú, vidám nyugdíjas éveket kívánva neki.

További fotók, képgaléria