Különleges évzárón búcsúztak el a nyolcadikosaink

A tervezetteknek megfelelően, ünnepélyes keretek között tartottuk meg iskolánkban a végzős évfolyam tanévzáró ünnepségét és bizonyítványosztását.

Június 19-én, az elmúlt hónapok koronavírus-járvány okozta rendkívüli körülményeire tekintettel szerveztük meg két nyolcadik osztályunk búcsúztatását. Igyekeztünk mindent megtenni azért, hogy számukra emlékezetes és az alkalomhoz méltó legyen ünnepségük.

Csapó Emma 6.b osztályos tanuló, a rendezvény műsorvezetője is emlékeztetett a járványra és a digitális tanrendre.

A Himnusz elhangzása után Jobbágy Károly: Így búcsúzunk mi című versét Lálity Dominik 8.b. osztályos tanuló adta elő, majd a nyolcadik évfolyam nevében Sebestyén Emma 8.a osztályos tanuló búcsúzott.

A meghatottsággal és vidámsággal vegyes múltidéző emlékezése után így köszönt el: “Reméljük, hogy az utánunk végző osztályoknak nem kell átélniük ezt a káoszt és bizonytalanságot. Reméljük, nekik már jövőre igazi ballagásuk lehet. A mai nappal évfolyamunk az általános iskolai éveitől végleg búcsúzik. Isten veletek!”

Kőmives Judit intézményvezető beszédében összefoglalta iskolánk idei tanévének főbb mutatóit. Emlékeztetett: a 304 tanuló a korábbi évekhez hasonlóan, nagyon jó eredménnyel zárta a tanévet. A tanulmányi, magatartás és szorgalom átlag egyaránt 4,1 felett alakult, több mint 30 tanuló ért el kitűnő, és ugyanennyi jeles átlagot, ők összességében a tanulók közel negyedét jelentik. A nyolcadikosok közül 2 tanuló 4 éven át, 1 tanuló 8 éven át kitűnő eredményt ért el. Ő Fenyő Jordán 8.b osztályos tanulónk, aki a Napsugár Alapítvány a Gyermekekért ajándékát vehette át az ünnepségen.

Rajta kívül két búcsúzó nyolcadikosunk részesült elismerésben közösségi munkájukért. A Szülői Munkaközösség által felajánlott ajándékot vehette át Csincsi Luca és Sebestyén Emma.

Az igazgatónő ismertette a tanév további eredményeit: minden diákunk teljesítette a tantervi követelményeket és magasabb évfolyamba léphet. A végzősök valamennyien továbbtanulnak, 75 százalékuk érettségit adó középiskolába nyert felvételt. Regisztrált tehetségpontként számos versenyen értünk el kiváló eredményt. A London Bridge TITOK Országos Feladatmegoldó verseny országos döntőjén az előkelő V. helyezést érte el Pók Patrik 6.b osztályos tanuló. Ugyanezen a versenyen Habi Milán a 6. b osztályos diákunk 7. helyezett lett. Ezért a kiváló teljesítményért ők nevelőtestületi dicséretben részesülnek. Az angol nyelvvizsgán, melyre június elején került volna sor, 8. osztályos diákjaink nem tudtak részt venni. Szerencsére informatikából 15 fő 7-8. osztályos diákunknak sikerült két ECDL-vizsgamodult teljesítenie.

Az „Erzsébet királyné” megyei olvasópályázaton résztvevő diákjaink I., II., és III. helyezést értek el. A Köztársaság Kupa Veszprém Megyei Ifjúsági Atlétikai Versenyen 4 arany és egy bronzérmet szereztünk. Dunán innen, Tiszán túl megyei népdaléneklési versenyen egy arany és egy bronz minősítést kaptak az azon induló diákjaink.

Boldog Iskolaként osztályaink és tanulóink hónapról hónapra feldolgozták a javasolt témaköröket. S bár elmaradtak a kirándulások, erdei iskolák, a külföldi tanulmányút, a tavaszi versenyek, szeptembertől márciusig élményekben gazdag programokon, iskolai rendezvényeken vehettek részt tanulóink, így a Tutanhamon projektben, mely területi rajzversennyel és annak kiállításával záródott. Kémiából megalkottuk az élő periódusos rendszert, melyet egy Országos Rekordállítási felhívásra készítettünk. Beneveztünk A Világ Legnagyobb Tanórájára is- hogy csak néhányat emeljek ki a tanév újdonságai közül – mondta az igazgató.

Köszönetet mondott a tanulóknak, kollégáinak, a szülőknek, az iskola minden támogatójának. Külön köszönetét fejezte ki a szülőknek, diákoknak és pedagógustársainak a március 16-tól bevezetett tantermen kívüli digitális munkarend során végzett erőn felüli munkáért, együttműködésért, egymás segítéséért, a pozitív hozzáállásért, a gyermekek érdekében tanúsított összefogásáért, melynek köszönhetően sikeresen be lehetett fejezni a tanévet.

– Kívánom nektek, hogy az itt eltöltött évek, iskolánkban megszerzett tudás, az élmények sokasága, tanáraitok embersége, szeretete elegendő erőt adjon nektek a mindennapok helytállásához, küzdelmeihez – szólt a nyolcadikosokhoz. – További céljaitok eléréséhez kívánok Nektek erőt, egészséget, kitartást, sok örömet és sikert! – zárta beszédét. A hetedikes évfolyam nevében Ódor Kamilla búcsúzott Rudyard Kipling versével.

Nagy Dávid és Fenyő Jordán felkötötték a búcsúzó osztályok szalagjait Pétfürdő zászlajára, majd Bartha Kornél a nyolcadik évfolyam nevében átadta a zászlót Ódor Kamillának, a hetedik évfolyam képviselőjének.

Az ünnepség végén, a Szózat elhangzása után Ácsné Sebestyén Éva és Járási Adrienn osztályfőnökök átadták a bizonyítványokat a végzősöknek.

További fotók, képgaléria