Egyiptomi rejtélyek nyomába indulunk

Nem mindennapi ötlet megvalósítására vállalkozott Bizonyné Balogh Klára, Babu néni, iskolánk pedagógusa: megszervezte, hogy 147 tanulónk 15 pedagógussal elmenjen Budapestre, a nemrég megnyílt Tutanhamon kiállítás és a Természettudományi Múzeum megtekintésére.

Ez a kiállítás egy különleges történelem óra minden korosztálynak több mint 2000 m2-en. Tutanhamon volt az ókor egyik legrejtélyesebb alakja, és az őt körül övező legendák, hiedelmek mindmáig rengeteg nyitott kaput hagytak a kutatók számára. A fiatal fáraó összes tárgyának tökéletes másolatát gyűjtötték össze ahhoz, hogy a látogató egy átfogó képet kapjon az ősi egyiptomi civilizációról, annak művészetéről és szent rítusairól, így tökéletes kiegészítője a kiállítás a történelmi tananyagnak.

A kiránduláshoz még külön projektet is szervezett az 5.a és 5.b osztalyban: a kiállítás látogatásának előkészületeként rajz, történelem és magyar irodalom órákon tanulmányozták az egyiptomi fáraók korát, ismerkedtek történelmük különlegességeivel, kreatív foglalkozásokon rajzoltak, puzzle kirakást végeztek, játszottak. Aki kiváncsi a történelmi részletekre is, az itt bővebben tájékozódhat.

A rendkívül érdekekes kirándulásra december 2-án kerül sor.

További fotók, képgaléria