November, a társas kapcsolatok hava

Intézményünk ettől a tanévtől hivatalosan és elismerten is boldog iskola. A Boldogságórák program az iskolai hónapokra tíz témakört javasol. November a társas kapcsolatok hava, amelynek témáit, ötleteit Bizonyné Balogh Klára tanárnő, Babu néni találta ki és szervezte meg.

Folyosói levéllel fordult a hónap elején mindenkihez, leírva a boldogságóra-program november hóra tervezett lényegét.

Jöttek is az üzenetek rendesen, naponta megtelt a levelesláda.

Az üzenetek címzettjeit naponta az iskolarádióban ismertette Babu néni, akik aztán átvették és elolvasták azokat. Az iskola megtelt hangos felolvasásokkal, nevetésekkel, ugratásokkal.

A legérdekesebb az volt, hogy egy idő után a pedagógusok is kaptak, sőt írtak üzeneteket.

Igazgató néni saját irodájában egész falfelületet rendezett be a neki szóló kedves írásokból, képekből.

A társas kapcsolatok részeként a pedagógusok idén is szeretnének kedveskedni egymásnak a karácsonyi készülődés jegyében, ezért novemberben kihúzták egymás nevét.

A következő hetekben saját maguk által készített apróságokkal naponta lepik meg – inkognitóban – egymást. Hogy ki volt a meglepetéshozó angyalka, az majd csak az év utolsó tanítási napján, a karácsonyi ünnepségünkön derül ki.

A hónap végén sokan sajnálták, hogy véget ért a kezdeményezés, és szeretnék, ha folytatódhatna. Ennek igazából semmi akadálya nincs, és az iskola továbbra is lehetőséget ad a hasonló ötletek megvalósításának.