Fertőtlenítő nagytakarítás az iskolánkban

Intézményünkben az őszi szünet időszakát kihasználva és a járványügyi előírásokat figyelembe véve fertőtlenítő nagytakarítást végzünk.

A takarítást  a Berhidai úti és a Hősök terei épületünkben egyaránt a Nemzeti Népegészségügyi Központ Országos Tisztifőorvosi Hivatalának ajánlását figyelembe véve végezzük.

A járófelületek, járólapok tisztítása során a javasolt nátrium-hipoklorit (hypo) oldatot használjuk. Kiemelt figyelmet fordítunk azon felületek fertőtlenítőszeres tisztítására, melyet általában kézzel érintenek, így például a kilincsek, a villanykapcsoló, a korlátok, stb.

A vizes blokkokban a klórálló padló és falburkolatok fertőtlenítésére a klórtartalmú készítmények alkalmazhatók.

Az ajtók, falburkolatok, lambériák, szekrények, székek, padok, asztalok, egyéb bútorok vegyszeres tisztítása is megtörténik. Törekvésünk az, hogy az őszi szünet után biztonságos körülmények várják a tanulókat, így talán – az eddigihez hasonlóan – elkerülhetjük a járvány megjelenését iskolánkban.

A Halloweenről beszélgettek – Projektmunka a 3.a osztályban

Az angol Halloween szó szerinti fordításban a Mindenszentek (All Hallows) előtti estét jelenti. Ősi kelta ünnep, az Írországban és Skóciában élő törzsek ezen a napon ünnepelték az újévet – a Samhain-t, vagyis “a nyár végét”. Ilyenkor egyszerre hódoltak a Napisten és a holtak Ura előtt. 

A 3.a osztály tanulói Héninger Ildikó osztályfőnök vezetésével idézték fel a ma már nálunk is egyre népszerűbb ünnepet. Dekorációt készítettek, rajzoltak, fogalmazást alkottak.

További fotók, képgaléria

Állatokról alkottunk a világnapon

Az állatok világnapja alkalmából Bizonyné Balogh Klárának, iskolai tehetségpontunk Fürge ujjak vizuális-térbeli műhelyvezetőjének kezdeményezésére több tanulónk és ő maga is készített alkotásokat különféle állatokról.

Az állatok világnapját a természetszeretetéről ismert Assissi Szent Ferenc emléknapján, október 4-én ünnepeljük, halálának évfordulóján. A rendalapító Szent Ferenc az állatok védőszentje, aki a legenda szerint nemcsak értette az állatok nyelvét, hanem beszélgetett is velük. A halálát követő második évben, 1228-ban szentté avatták, de a 20. század derekán VI. Pál pápa a környezetvédők védőszentjévé is felavatta. Éppen ezért október 4-én világszerte nemcsak a ferences rendi szerzetesek emlékeznek meg rendalapítójukról, hanem az állatok világnapja rendezvényeivel, az állat- és természetvédők is.

Az alkotásokat készítették: Simák Larina, Németh Nóra és Réger Tímea.

További fotók, képgaléria