Előzetes igényfelmérés a 12-15. éves tanulóink koronavírus elleni beoltására

A kormány engedélyezte, hogy megkezdődhessen a 12-15 évesek oltása is. Ebbe a korosztályba 394 ezer gyerek tartozik, és 15 százalékuk kapta meg eddig az oltást. A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges. A 12 év alatti gyermekeket továbbra sem lehet oltani és regisztrációjukat sem fogadják el. Az iskolakezdés előtt, augusztus 30-31-én lesz lehetőség a gyerekek oltására, az iskolaorvos vagy oltócsoportok fognak dolgozni. A Veszprémi Tankerületi Központ előzetes felmérésre kérte az iskolákat az augusztus 31-ig 12. életévüket betöltő tanulók szüleinek oltási igényéről. Iskolánk tanulóinak szülei, gondviselői a gyermek nevének, születési dátumának feltüntetésével jelezhetik a petisuli32@gmail.com e-mail címen augusztus 2-án, hétfőn 12 óráig, hogy igényt tartanak-e a 12-15. éves gyermekeik koronavírus elleni beoltására. Szakemberek azt javasolják a szülőknek, hogy használják ki a nyarat, és még az iskolakezdés előtt adassák be gyerekeiknek a koronavírus elleni védőoltást.

Kalandok sora, kikapcsolódás, játék a nyári napközis táborban

Az önkormányzat idén is lehetőséget biztosított a nyári napközis táborban való részvételre az ezt igénylőknek június 28-tól július 30-ig. A korábbiakkal ellentétben a táborvezetőt nem iskolánkból kérték fel, hanem a Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda gyógypedagógusa, Nagyné Szigeti Mária, önkormányzati képviselő vállalta a feladatot, Jurácsikné Vékony Anna sajnálatos balesete és elhúzódó lábadozása miatt. Iskolánkból sok pedagógus vett részt a nyári táboroztatásban: Ácsné Kerekes Gabriella, Borszukné Kropf Ilona, Cseresznyés Zsuzsanna, Héninger Ildikó, Kovács Alexa, Németh Adrienn, Szilvásiné Szabó Csilla, Tóth Zsuzsa. A közel 80-ból nagyrészt az iskolánkba járó gyerekek jelentkeztek a táborba.

Villámgyorsan elteltek a tábor eddigi hetei. A gyerekek jártak a pétfürdői nyugdíjas pihenőnél, ahol számháborúztak, délutánonként kézműveskedtek és kidobóztak.

Volt vonatos kirándulás Porva-Vinyéig a Bakonyba, de sokat fociztak, fagyiztak is. Részt vettek a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár mozielőadásán, papírsárkány készítő programján, ahol megismerkedtek régi fa játékokkal, meg ördöglakatokkal.

A balatoni kirándulásokon a fürdésen kívül vitorláztak és csúzdás vízibiciklit is béreltek. Péntekenként általában kézműveskedés és kidobó játék volt az elfoglaltság.

A pedagógusok szerint összességében nagyon-nagyon jól viselkednek, szófogadóak a gyerekek. A vonatos kiránduláson például elképesztően fegyelmezettek voltak.

A táborzárásig hátralévő időben ugyancsak hasznos és tartalmas elfoglaltságot igyekeznek szervezni résztvevőknek. A játékos időtöltés talán elviselhetőbbé teszi az időnként forró nyári napokat, hogy aztán augusztusban kipihenve és újult erővel készülhessenek a gyerekek a következő tanévre.

További fotók, képgaléria