Megküzdési stratégiák: boldogság óra a 3.a-ban

Iskolánk az elmúlt tanév során mutatott aktív tevékenységéért elnyerte az Örökös boldog iskola megtisztelő címet. A koronavírus-járvány viszont az elmúlt időszakban nem igazán kedvezett a jelenléti oktatásnak: osztályaink váltakozva ugyan, de szinte kivétel nélkül digitális tanrendre kényszerültek egy-két hétig. Ennek ellenére pedagógusaink igyekeztek a Boldogságóra program alapelvei és útmutatása szerint minél több lehetőséget teremteni a mostani tanév során is a boldogság-receptek megvalósítására.

A 3.a osztályban a gyerekek Héninger Ildikó osztályfőnök vezetésével feldolgozták a március havi témakört, a megküzdési stratégiákat. Egyénenként összegyűjtötték azokat a félelmeket, amelyek időnként megkeserítik a mindennapokat. Megbeszélték, kitől kaphatnak segítséget ezek leküzdéséhez. Megfogalmazták azokat az üzeneteket is, hogy mi szerez örömet nekik a megküzdés során és annak eredményeként.

Gondolataikat felírták egy-egy papírra, és elkészítették a megküzdési stratégiáik faliújságját. A megbeszéléssel közelebb kerültek saját korlátaik leküzdéséhez, egymás segítéséhez. Az óráról videófelvétel is készült.

Vélemény, hozzászólás?