A Berhidai úti tornaterem helyzete és felújításának lehetőségei

Intézményünk Berhidai úti épülete tornatermének falai évek óta vizesednek, penészesednek. Tavaly ősszel tornatermi zárlatot kellett elrendelni az egészségtelen levegő miatt. Azóta a testnevelés órák a szabadban, illetve az ideiglenesen kialakított tornaszobákban zajlanak.

A problémát iskolánk vezetése többször jelezte a tulajdonos önkormányzatnak és a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központnak. Az elmúlt időszakban a tankerület képviselői többször is felkeresték az iskolát, és szakemberek segítségével felmérték a tornaterem állapotát, gyors megoldást keresve a problémára.

A szakemberek helyzetelemzésük alapján javaslatot dolgoznak ki a külső vízelvezetés hatékonyságának javítására, a kritikus felületeken szárító-lélegző vakolat felhelyezésére, a szellőztetés helyreállítására. A készülő felújítási terv tartalmazni fogja a tornaterem teljes tisztasági festését is.

A tornaterem előkészítése az állapotjavításra megkezdődött, kiürítésében a diákönkormányzat koordinálásában a 7-8. évfolyamos tanulók is részt vehetnek Turai György iskolai karbantartó vezetésével. Bízunk benne, hogy a munkálatok hamarosan megkezdődhetnek, és a gyerekek ismét birtokukba vehetik a megújult tornatermet.

Vélemény, hozzászólás?