Angol nyelvi órák az első osztályainkban

Már csak néhány hét, és sor kerül legféltettebb kincsük, gyermekük iskolai beíratására. A Nemzeti köznevelésről szóló törvény 45. § (2) bekezdése értelmében a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti, tankötelessé válik. Ehhez a felelősségteljes lépéshez szeretnénk segítséget nyújtani iskolánk bemutatásával. Milyen lesz az iskola? Lehet-e ott is játszani? Mit fogunk csinálni? Miről fogunk tanulni? Ki lesz a tanító nénink? A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk majd kisfilmjeinkkel, hogy bemutassuk iskolánkat és az itt folyó munkát, intézményünk feltételeit, módszereit, hangulatát és a leendő tanító néniket.

Iskolánkban ettől a tanévtől kezdve első osztályban kezdjük az angol nyelv tanulásának alapozását. A korai nyelvtanulás előnyei, hogy a gyerekek ösztönösen tanulnak idegen nyelveket gátlások és szorongások nélkül.

Lazító-stresszoldó gyakorlatok az 1.a.-ban. Somogyvári Róbertné Ilike néni osztályfőnök gyakran kezdi így az órákat “bemelegítésként”

A játékos idegennyelv alapozási szakaszában pozitív attitűd alakul ki a nyelvtanulás iránt, megkönnyítve a későbbi tanulási szakaszok munkáját. Azon kívül, hogy egy megalapozott nyelvtudás lényegesen megnöveli a továbbtanulás illetve a munkavállalás esélyeit, a nyelvtanulás segíti a kreatív és rugalmas gondolkodás fejlődését, valamint a probléma-megoldó képesség hatékonyságát.

Angol nyelv alapozó óra. Oláh Viktória nyelvtanár gondosan megtervezi a tanulók ismereteinek bővítését

Iskolánkban az angol nyelvtanítás során tanulóink egy számukra új kultúrával, szokásokkal, ismerkednek meg, mely nagymértékben szélesíti látókörüket, a világról alkotott elképzeléseiket.  

Azt elmúlt fél év tapasztalatai alapján elmondhatjuk, hogy a gyerekek nagyon szeretik a játékos-dalos angolórákat, könnyű velük  – úgymond – dolgozni, a kiejtésük nagyon jól alakul, motiváltak és érdeklődők az idegen nyelv elsajátítása iránt.

Vélemény, hozzászólás?