Örömteli élmény legyen a tanulás, a gyerekek szeressenek iskolába járni!

Pedagógiai elveikről, az iskola változatos munkaformáiról, új lehetőségeiről beszélnek a leendő elsősök osztályfőnökei

Néhány hete kezdtük meg iskolánk bemutatását a leendő első osztályosok és szüleik számára egy kisfilm-sorozattal. Ennek elkészítésében segítségünkre volt a Pétfürdői Közösségi Televízió Nagy Miklós jóvoltából. Először a mostani első osztályosok hívták az iskolába az óvodásokat, majd a játékos személyiségfejlesztésről, drámajáték órákról volt szó, amit az első osztálytól bevezetett angol nyelvoktatásról készült összeállítás követett. Most pedig a szeptembertől induló első osztályok pedagógiai elveiről, az iskola változatos munkaformáiról, új lehetőségeiről beszélnek a leendő elsősök osztályfőnökei: Keskeny Miklósné Timi néni és Vaczula Róbertné Adrienn néni.

Timi néni szerint nagyon fontos a gyermekközpontúság. Céljuk, hogy megszeressék az iskolát a gyermekek, örömteli élmény legyen a tanulás. Középpontba helyezi a differenciálást és az egyéni bánásmódot, valamilyen tehetségterület előcsalogatását mindenkiből. Az oktatás mellett kiemelten kezeli a nevelést támogató osztályközösség kialakítását, valamint a jó kapcsolat megteremtését a szülőkkel. A két tanító néni a beszélgetés során bemutatja az iskola mindennapi életét, a leendő első osztályosokra váró programokat, változatos lehetőségeket, színes programokat is.

Vaczula Róbertné Adrienn néni 23 éve tanít első munkahelyeként a Horváth István Általános Iskolában. Fontosnak tartja a barátságos hangulat kialakítását a kezdetektől, ami mellett jó viszony kialakítására törekszik a szülőkkel is. A tanítás mellett nagy hangsúlyt fektet az iskolán kívüli programokra, családi kirándulásokra, hogy minél jobban megismerjék egymást.

Vélemény, hozzászólás?