Apró örömök: megtalált színes kavicsállatkák

A Boldogságóra program keretében játékra hívta a tanulókat a digitális oktatás márciusi időszakára Bizonyné Balogh Klára, Babu néni, a 6. a osztályfőnöke. Vidám, színes kavicsállatkákat készített és rejtett el Pétfürdő térképen megjelölt területén.

A gyerekek feladata az volt, hogy ezeket megtalálják, lefotózzák, beküldjék az iskola e-mail címére, közben pedig a szabadban sétáljanak, jól érezzék magukat a rejtőzködő kavicsállatkák megtalálásakor érzett apró örömök közepette.

A játék a hatodikosok körében indult, de néhány nap alatt az egész iskolára kiterjedt. Elsőtől nyolcadik osztályig rengetegen keresték és találták meg a színes kavicsállatkákat. Az e-mail címre soha annyi fotó nem érkezett, mint most: közel kétszáz képen számoltak be a gyerekek a játékban való részvételről.

Sokan szöveges üzenetekben is kifejezték örömüket, hálájukat Babu néninek, hogy kitalálta és megvalósította ezt a játékot. Kicsik és nagyok egyaránt jól szórakoztak, sőt szüleiket és kistestvéreiket is hívták a részvételre.

Az iskola honlapján mindenki folyamatosan nyomon követhette a gyorsan bővülő képgalériát, és keresték a fotókon magukat, testvéreiket, osztálytársaikat, rokonaikat, ismerőseiket. Részletek a szöveges üzenetekből: „Nagyon köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk egy ilyen nagyszerű játékban, örülünk, hogy Klára néni ilyen jópofa elfoglaltságot eszelt ki és valósított meg a gyerekek számára. Kisfiam, Gerlei Gergő nagyon lelkesen vágott neki a kavicsok keresésének. Sikerült a mai nappal bezárólag az összes festett kavicsot megtalálnunk. Reméljük, a jövőben is lesznek hasonló ,játékos feladatok!” „Igaz, kicsit már nagyobbacska vagyok, de én is találtam kövecskét a szerettem iskolámnak. Elküldöm én is Szandra és kutyája, Chloe.” „Kedves Babu néni! Nagy örömmel vettem részt családommal az apró állatkák keresésében. Nagyon jó kikapcsolódás volt, és boldog voltam, amikor megtaláltam mind az 5 követ! Köszönöm, hogy ilyen jó szórakozást talált ki nekünk! Máskor is szívesen részt veszek az ilyen vagy hasonló feladatokban. Köszönettel: Patai Dominik”

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?