Környezettudatos nevelés a Fenntarthatósági Témahét keretében

Az online oktatást követő időszakban tanulóink motivációjának,  a jelenléti oktatásba való visszailleszkedésének elősegítése érdekében regisztrált iskolánk a Fenntarthatósági Témahét kezdeményezéshez Borszukné Kropf Ilona tanárnő szervezésében. Az egyre bővülő környezettudatos neveléssel nem titkolt célunk, hogy  a következő tanévben pályázatot nyújtsunk be az Ökoiskola címre.

Elsőként az 5. évfolyam tanulói a ” Pálmaolajmentes élet az esőerdők védelmében” témakört dolgozták fel két természetismeret órán. 

Jane Goodall Intézet gondolatébresztő bemutatóját követően, elmondhatták véleményüket a környezetpusztításról.  Feladatként kapták, hogy az általunk használt termékek csomagolása alapján tájékozódjanak, annak összetevőiről. 

Plakátot készítettek, hogyan tudnák a körülöttük élő emberek figyelmét felhívni arra, hogy csökkenjen a pálmaolaj- felhasználás. A trópusi esőerdők felégetése ugyanis a klímaváltozás egyik fő okozója, az égés során levegőbe visszajuttatott szén-dioxid (CO2) kibocsátás miatt.  A következő foglalkozásokon a tanórák keretében és azokon kívül is újabb lépéseket fogunk tenni a fenntarthatóság eszmeiségének megismeréséért, a mindennapi értékközvetítés megvalósításáért, a környezettudatosság fejlesztéséért a gyermekek és a szülők körében.

Vélemény, hozzászólás?