Készülünk a tanévzáróra és a ballagásra

Már csak két hét van hátra ebből a könnyűnek ismét nem mondható tanévből. Szerencsére a járványhelyzet enyhülni játszik, bár a veszélyhelyzet miatt az oktatási intézményekben elrendelt korlátozások, szabályok változatlanul érvényben vannak. A végzős tanulók már készülnek az iskolánktól való elbúcsúzásra. Egy szülő felajánlásában virágokat is ültettek a Berhidai úti épületünk emlékparkjában.

A tanévzáró ünnepséget és a ballagást az előző év csonka bizonyítványosztásával ellentétben megtarthatjuk, de még nem a korábban megszokott módon. A rövid tanévzáró ünnepséget bizonyítványosztással június 18-án, pénteken délután 16-tól rendezzük meg az iskolarádión keresztül az 1-7. évfolyam számára, egységesen a központi épület osztálytermeiben. Az alsó tagozat osztályait is itt helyezzük el. A szülők az épületbe nem léphetnek be a vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint, az épület előtti emlékparkban vagy a környező parkolókban várakozhatnak az aktuálisan érvényes járványügyi szabályok betartásával.

A ballagást másnap, június 19-én, szombaton 9 órától tartjuk a két nyolcadik osztály részvételével. A ballagók személyenként legfeljebb 5 főt hívhatnak meg az ünnepségre. A ballagás rendjét jogszabály írja elő (250/2021. (V. 17.) Korm. rendelet a 2021. évi ballagási rendezvények megtartásának feltételeiről). A rendelet szerint “a meghívott személyek a  nevelési, oktatási intézmény zárt részeiben nem tartózkodhatnak. A  ballagási  rendezvény helyszínére történő belépés rendjét, valamint az egy ballagó által meghívható, a nevelési, oktatási intézmény területén lévő szabadtéren zajló  eseményeire beléptethető meghívottak számát a nevelési, oktatási intézet vezetője állapítja meg. A  meghívottak, valamint a  ballagási rendezvény résztvevői orvosi maszkot,  munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon kötelesek viselni, hogy  az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje. Ez alól kivételt képez a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy, a ballagó és a ballagási rendezvényen fellépő.” Bízunk benne, hogy a tanévzáró rendezvényeket sikeresen, az iskola korábbi hagyományaihoz méltóan tudjuk lebonyolítani.

Vélemény, hozzászólás?