Előtte – utána: elkészült a tornatermünk belső felújítása

Intézményünk Berhidai úti épülete tornatermének falai évek óta vizesedtek, penészesedtek. Tavaly ősszel tornatermi zárlatot kellett elrendelni az egészségtelen levegő miatt. Az iskolavezetés többször jelezte a tulajdonos önkormányzatnak és a fenntartó Veszprémi Tankerületi Központnak a problémát. Végül a tankerület képviselői szakemberek segítségével felmérték a tornaterem állapotát, gyors megoldást kerestek az átmenetei megoldásra. Az előzményekről itt olvashatnak.  

Április 19-én felvonult az építőipari brigád és megkezdte a felújítási munkákat. Elsőként az átvizesedett, penészedő festék, vakolat eltávolítását végezték el, majd a falak kiszárítása következett. Ezután került sor a kritikus felületeken szárító-lélegző vakolat felhelyezésére. Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője, a Belügyminisztérium államtitkára is figyelemmel kísérte az intézményünkben zajló felújítást. Munkatársai április 21-én szemlét tartottak a helyszínen és dokumentálták is a folyamatot. Kiszáradás után a festők vették át a munkaterületet, és nekiálltak a tornaterem teljes kifestésének.

A munkálatok befejezése és a nagytakarítás után visszakerültek a letisztított bordásfalak, tornaszerek is a korábbi helyükre. Már csak a padlóborításon lévő pályavonalakat kellene megújítani, amelyhez szakszerű felajánlásokat várunk (festék, munkavégzés). A következő tanévben, szeptembertől ismét a felújított tornateremben tarthatjuk meg a testnevelés órákat.

Vélemény, hozzászólás?