Kalandok sora, kikapcsolódás, játék a nyári napközis táborban

Az önkormányzat idén is lehetőséget biztosított a nyári napközis táborban való részvételre az ezt igénylőknek június 28-tól július 30-ig. A korábbiakkal ellentétben a táborvezetőt nem iskolánkból kérték fel, hanem a Panelkuckó Napköziotthonos Óvoda gyógypedagógusa, Nagyné Szigeti Mária, önkormányzati képviselő vállalta a feladatot, Jurácsikné Vékony Anna sajnálatos balesete és elhúzódó lábadozása miatt. Iskolánkból sok pedagógus vett részt a nyári táboroztatásban: Ácsné Kerekes Gabriella, Borszukné Kropf Ilona, Cseresznyés Zsuzsanna, Héninger Ildikó, Kovács Alexa, Németh Adrienn, Szilvásiné Szabó Csilla, Tóth Zsuzsa. A közel 80-ból nagyrészt az iskolánkba járó gyerekek jelentkeztek a táborba.

Villámgyorsan elteltek a tábor eddigi hetei. A gyerekek jártak a pétfürdői nyugdíjas pihenőnél, ahol számháborúztak, délutánonként kézműveskedtek és kidobóztak.

Volt vonatos kirándulás Porva-Vinyéig a Bakonyba, de sokat fociztak, fagyiztak is. Részt vettek a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár mozielőadásán, papírsárkány készítő programján, ahol megismerkedtek régi fa játékokkal, meg ördöglakatokkal.

A balatoni kirándulásokon a fürdésen kívül vitorláztak és csúzdás vízibiciklit is béreltek. Péntekenként általában kézműveskedés és kidobó játék volt az elfoglaltság.

A pedagógusok szerint összességében nagyon-nagyon jól viselkednek, szófogadóak a gyerekek. A vonatos kiránduláson például elképesztően fegyelmezettek voltak.

A táborzárásig hátralévő időben ugyancsak hasznos és tartalmas elfoglaltságot igyekeznek szervezni résztvevőknek. A játékos időtöltés talán elviselhetőbbé teszi az időnként forró nyári napokat, hogy aztán augusztusban kipihenve és újult erővel készülhessenek a gyerekek a következő tanévre.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?