Többszörösen jubileumi tanév kezdődik iskolánkban

– A most kezdődő tanév második felében ünnepeljük a péti oktatás 100., iskolánk működésének 90. évfordulóját. Intézményünk 25 évvel ezelőtt vette fel első igazgatójának, Horváth Istvánnak a nevét – sorolta fel Kőmives Judit intézményvezető a következő tanév jeles évfordulóit az augusztus 31-én tartott tanévnyitó ünnepségen.

Ezúttal az első és ötödik évfolyamosokat vártuk a tanévnyitóra, betartva a még mindig érvényben lévő járványügyi intézkedések tömegrendezvények megtartására vonatkozó szabályait. Az ünnepség az első osztályosok műsorával kezdődött, akik a két osztályfőnök: Keskeny Miklósné és Vaczula Róbertné vezetésével az iskolanyitogató foglalkozásokon tanult verset és éneket adták elő.

Tanévnyitó beszédében Kőmives Judit Maria Montessori gyönyörű soraival köszöntötte a jelenlévőket: “A gyermek a legtökéletesebb teremtmény, mert egyedül ő tudja megalkotni saját egyéniségét. A gyermek lelke lágy viaszhoz vagy fehér papírhoz hasonló, ahová magának a gyermeknek kell belevésni a képzeteket.” Emlékeztetett: az iskolakezdés átrendezi a családok életét, különösen ott, ahol először megy a gyermek iskolába. Arra kérte a szülőket, hogy bízzanak gyermekeikben, és bíztassák őket, hogy menni fog!
Bízzanak a pedagógusok szakmai tudásában, hiszen ők mindent meg fognak tenni azért, hogy a rájuk bízott gyermekeik ügyes, okos fiatalokká váljanak. Kérte a szülőket, hogy tartsák szorosan a kapcsolatot az osztályfőnökökkel, az iskolával. Merjenek kérdezni és bátran kérjenek segítséget.

Beszélt az iskolánkban történt személyi változásokról is. Bemutatta az eltávozott Kucsera Károlyné Kovács Szilvia helyébe lépő, alsó tagozatért felelős megbízott intézményvezető-helyettest, Cseresznyés Zsuzsannát, aki évek óta tanít ének-zene, magyar nyelv és irodalom szakos tanárként, fejlesztő pedagógusként és énekkarvezetőként iskolánkban. Völgyi Gábor lesz az 5.a, Borszukné Kropf Ilona az 5.b osztályfőnöke, Fenyő Tibor pedig fizika, matematika óraadóként fog tanítani a 7. és 8. osztályokban.

A most kezdődő tanévről kiemelte: az összeállított éves program tele lesz értékteremtő környezetvédelmi, egészségmegőrző, kulturális és sportrendezvényekkel. Idén már második alkalommal indítjuk angol óráinkat első évfolyamon. Célunk az angol nyelvvizsga, az ECDL vizsgák és a továbbtanulás tekintetében a legmagasabb szinten felkészítsük diákjainkat, és mindenkinek biztosítsuk a továbbtanulás lehetőségét. Iskolánk 2019 óta regisztrált tehetségpont, célunk a tehetséggondozó munka fejlesztése, ennek érdekében ebben a tanévben előkészítjük az akreditációt is. Erre a tanévre ismételten elnyertük az örökös boldog iskola megtisztelő címet, ami továbbra is a kellemes hangulatú oktató-nevelő tevékenység megteremtésére sarkall bennünket. Ez évi terveink egyike még a Javíts egy jegyet mozgalom elindítása – ismertette az intézményvezető, biztatva az együttműködésre a tanulókat és szülőket egyaránt. Váci Mihály költő szavaival nyitotta meg a 2021/22-es tanévet: „Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell!”

További fotók, képgaléria

Beszélgetés az intézmény terveiről Kőmives Judit igazgatóval – A Pétfürdői Közösségi Televízió felvétele

Vélemény, hozzászólás?