Frissítve: Papírgyűjtés a jutalom reményében

A korábbi évek hagyományait folytatva ismét papírgyűjtést hirdettünk iskolánk osztályainak. Szeptember 23-án vártuk az összekötözött újságpapírokat, használt füzeteket, könyveket.

Jöttek is szép számmal a tanulók, szülők, még a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár is felajánlotta elhasználódott, leselejtezett és kidobásra szánt könyveit, irományait.

Az osztályonként megszervezett gyűjtést és mérlegelést Völgyi Gábor, iskolánk diákönkormányzatának segítő tanára vezette az osztályfőnökök támogatásával. A mérlegelés összesítése után kiderült a gyűjtött papír mennyisége: több mint 7 tonna, pontosan 7082 kg papír gyűlt össze. A legnagyobb mennyiséget, 1644 kg-ot a 2. b osztály hozta. A felső tagozat győztese a 8.a osztály lett 1376 kilogrammal. Valamennyi osztály a papírgyűjtés befolyó pénzéből saját gyűjtött mennyisége arányában részesül. A diákönkormányzat továbbá a győztes osztályoknak jutalmul egy szabadon felhasználható tanítási napot ajándékoz, melyet saját terveik alapján tölthetnek el tetszőleges helyszínen.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?