Vetélkedtünk a népmese napjához kapcsolódva

A mese örök. A mese pedig azért örök, mert a közönsége is örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök. Mert mi a gyerek viszonya a világhoz? Meg akarja ismerni, és meg akarja hódítani, és ebben segít többek között a mese is – idézte Csukás Istvánt Szilvásiné Szabó Csilla, iskolai könyvtárunk vezetője a szeptember 29-én tartott mesevetélkedőnkön.

Benedek Elek, a nagy mesemondó születésnapjára emlékezve 2005-től tartják a népmese napját, első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé.

A vetélkedőnkön résztvevő 4. és 5. évfolyamosok képviselőinek A bujdosó macska című népmeséről szóló kérdésekre kellett válaszolni a feladatok során. Az értékelés hamarosan elkészül és megtartjuk az eredményhirdetést is.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?