Hangszert a kézbe! – Látogatás a veszprémi Hangvillában

Iskolánk érdeklődő tanulói, több mint ötvenen, szeptember 30-án délelőtt az elsők között vehettek részt a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben rendezett Hangszert a kézbe! nagyszabású eseményen.

Elsőként a HangSzereljünk, avagy a könnyűzene alaphangszereinek szerepe a zenében című interaktív zenekari bemutatót látták az ANTARES zenekarral.

Ezután Játsszunk Zenét! – A zene mint univerzális nyelv címmel Varga Ágnes, InMusic Tréning és Terápia szakmai vezető, az Eötvös Loránd Tudományegyetem egyetemi tanárának érdekes, illusztrált előadását hallgatták meg.

A zenei játszótér hangszerkiállításán különféle hangszereket próbálhattak ki a gyerekek. Praktikus technikai megoldásként fejhallgatóval hallgathatták saját játékukat, így nem zavarták egymást. Voltak ott dobok és ütőhangszerek, szóló és basszusgitárok, billentyűs, népi, klasszikus és elektronikus hangszerek, valamint egy berendezett stúdió karaoke lehetőséggel.

Talán a legnagyobb élményt mindenkinek a kézbe vehető különféle hangszerek jelentették, és az, hogy még játszani is lehetett velük. A veszprémi Hangvilla eseménye október 2-án, szombaton 15 óráig látogatható, a belépés ingyenes.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?