Ugye, jövőre hozzánk jössz tanulni?

Iskolahívogató foglalkozást tartottunk a leendő első osztályosoknak

Október 4-én délután négykor már véget ért a tanítás, napközis foglalkozás, mégis vidám gyerekzsivajtól volt hangos az iskola a Hősök terén. Azokat a kicsiket és szüleiket hívtuk ismerkedő rendezvényre, akik várhatóan jövőre megkezdik általános iskolai tanulmányaikat. A Nemzeti köznevelésről szóló törvény 45. § (2) bekezdése értelmében a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik évét betölti, tankötelessé válik. Ehhez a felelősségteljes lépéshez szeretnénk segítséget nyújtani a leendő tanító nénik és iskolánk bemutatásával.

A gyerekeket és szüleiket Kőmives Judit intézményvezető köszöntötte két helyettese, Barták Péter és Cseresznyés Zsuzsanna kíséretében, bemutatva a leendő első osztályos tanító néniket, Héninger Ildikót és Németh Adriennt. A gyerekek velük mentek az első iskolai ismerkedő foglalkozásukra, a szülők pedig tájékoztatót hallgathattak intézményünk körülményeiről, eredményeiről, célkitűzéseiről.

Miközben a szülők az iskola jellemzőivel ismerkedtek, a gyerekek önfeledten merültek a mondókák, játékok világába. Felidézték az óvodában tanultakat, közösen játszottak, énekeltek. A találkozás időpontja éppen az állatok világnapjára esett, ezért a tanító nénik előzetesen kérték, hogy a gyerekek kedvenc plüss állataikat hozzák el a találkozóra. Ezekkel aztán remek mókákat találtak ki, így mutatkoztak be egymásnak a leendő osztálytársak.

Végül mindegyik kisgyerek ajándékot kapott, amivel boldogan tértek vissza szüleikhez, és elmesélték, mit is csináltak az előző órában. Abban a reményben számoltak be a foglalkozásról, hogy hamarosan ismét iskolába jöhetnek újabb izgalmas foglalkozásra.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?