Mozgalmas volt október első hete az iskolánkban

Bővelkedett iskolai eseményekben, programokban az októberi első hét alsó és felső tagozatban egyaránt. Országos pályaorientációs mérést végeztünk a nyolcadik évfolyamon, szülői értekezleteket és iskolahívogató foglalkozást tartottunk. Megemlékeztünk az aradi vértanúkról, és tűzriadót is gyakoroltunk a Berhidai úton és a Hősök terén lévő épületeinkben.

Iskolánk 4. és 5. osztályos diákjai Kertész Erzsi írónővel találkoztak október 5-én délelőtt, aki egy jó hangulatú foglakozás keretében adott ízelítőt könyveiből a gyerekeknek. Az írónő műveiből egy-egy rövid részlet felolvasásával keltette fel tanulóink érdeklődését. A gyerekek megismerkedhettek néhány érdekes történettel a könyvek születéséről és a szereplőkről. Az interaktív könyvbemutató sikerességét és fontosságát bizonyítja, hogy a találkozó után a bemutatott könyveket tanulóink kikölcsönözték a könyvtárból, sőt vannak, akik várólistára kerültek. Hát persze! Olvasni jó! Az olvasás kaland, szórakozás, kikapcsolódás, tanulás.

A Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtár szervezésének köszönhetően október 4-én és 5-én délután az Országos Könyvtári Napok keretében megrendezett programsorozaton vettek részt 4. osztályos tanulóink. A gyerekek felelevenítették az iskolában tanultakat a népmesékről, gyakorolták a szótárhasználatot, játékos feladatokban alkalmazták megszerzett irodalmi ismereteiket. A tanulók körében a legnagyobb sikert a könyvtári nyomozás érdekes feladatai jelentették. Köszönjük a könyvtár dolgozóinak a jó hangulatot, a lehetőséget és a lelkes munkájukat!

Október 5-én, kedden délelőtt iskolánk 4.a osztályos tanulói a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárba látogattak el, ahol a Várpalota Pétfürdő Kertbarát Kör Egyesület látványos terménybemutatóját tekintették meg. A tanulók megismerhettek sokféle zöldséget és gyümölcsöt, és azt is, hogy ezekből mennyi féle termék állítható elő egy családi kiskertben.

További fotók, képgaléria

Vélemény, hozzászólás?