Az énekelt zenei kultúra ünnepe hangszer-kísérettel és szólókkal színesítve

A Napfény Női Kar zenei világnapi koncertet rendezett október 13-án a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban. Iskolánk pedagógusai közül kórustag Jurácsikné Vékony Anna és Megyesi Pálné. Az énekkart Kutenicsné Izer Viktória vezényelte.

A rendezvényre meghívták a Szent László Kórust és iskolánk énekkarát is. Gitáron Koronczai István, zongorán Endl László, Szöllősi Zoltán és Balogh Panna, intézményünk 8.a osztályos tanulója működött közre. A Szent László Kórust Szöllősi Zoltán, énekkarunkat Cseresznyés Zsuzsa karvezető, intézményvezető-helyettes vezényelte.

Énekkarunk műsora: Kocsár Miklós – Ha a világ rigó lenne (zongorán kísért Balogh Panna 8.a), Szőnyi Erzsébet – Sárga csikó, Babits Mihály, Bródy János – Mindenik embernek (gitáron kísért Cseresznyés Zsuzsanna)

A daléneklés mellett a műsort gazdagította Nagy Gáborné és Huják Nóra szavalata. Hosszú Anna, Moór Georgina, Pusztai Patrik, Steigler Vanda és Szakály Zorka pedig Kodály-idézeteket olvastak fel. Balogh Panna szólójátékát is megcsodálhattuk. A zene ünnepén Pétfürdőn egymást tisztelő, egymást értékeit elismerő, a közönség szeretetét érző és megtapasztaló énekkarok, zenészek, versmondók, iskolánk kis- és nagydiákjai szereztek feledhetetlen perceket mindazoknak, akik ott voltak a közösségi ház színháztermében ezen a délutánon.

Balogh Panna 8.a osztályos tanuló Muszorgszkij: Könnycsepp című művét adta elő zongorán

Vélemény, hozzászólás?